GRADONAČELNIKOV PRIJATELJ

TKO JE ČOVJEK KOJI TVRDI DA JE BANDIĆ UMRO U NJEGOVOJ KUĆI? Ima jake veze s arapskim svijetom, a veže se i uz čudni, propali projekt

Sergej Ivanović, u čijoj je kući Milan Bandić doživio kobni srčani udar, glavni je zastupnik Nikea za Hrvatsku, a spominjao se kao posrednik između Bandića i arapskog šeika Muhameda Alabara koji je trebao biti investitor projekta tzv. ‘zagrebačkog Manhattana’

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iznenada je umro od posljedica srčanog u noći sa subote na nedjelju. Sergej Ivanović, 49-godišnji poduzetnik, tvrdi kako je Bandić umro tijekom druženja u njegovoj kući, a s njima je bio i dr. Gzim Redžepi koji je prvi pokušao reanimirati Bandića.

“U potpunom sam šoku jer prijatelj mi je umro u mojoj kući. Teško je to, još uvijek ne vjerujem da se to dogodilo”, izjavio je Ivanović novinarima.

UMRO JE MILAN BANDIĆ: Zagrebački gradonačelnik preminuo je od posljedica srčanog udara u 66. godini

Posrednik u projektu ‘zagrebački Manhattan’

Ivanović je za Jutarnji list kazao kako se u subotu gotovo cijeli dan družio s Bandićem koji se, kaže, niti jednog trenutka nije požalio na slabost.

“Milan se nije žalio ni na što, sve je bilo uobičajeno. Šalili smo se tijekom razgovora, a onda se u trenutku sve promijenilo. Dodatni je šok što se to dogodilo kod mene, u mojoj kući”, kazao je Ivanović za Jutarnji list.

Ivanović je glavni zastupnik Nikea za Hrvatsku i sin nekadašnjeg direktora beogradske industrije mesa Slavija, Pere Ivanovića. Prije nego što je postao zastupnik za Nike, Sergej Ivanović bavio se i prodajom automobila. No, njegovo ime spominjalo se i u kontroverznom projektu tzv. zagrebačkog Manhattana, koji je Bandić nastojao pošto-poto “progurati” u Gradskoj skupštini. Taj je projekt neslavno propao – izmjene GUP-a nisu prošle u Skupštini.

‘U ŠOKU SAM JER MI JE PRIJATELJ UMRO U KUĆI’: Bandić i Sergej Ivanović su se družili cijelu subotu: ‘Nije se žalio ni na što, a onda…’

Spominje se i u optužnici Josipu Antiću Zefi

Ivanović se, naime, spominjao kao posrednik između Bandića i arapskog šeika Muhameda Alabara, vlasnika tvrtke Eagle Hills s kojom je pokojni gradonačelnik potpisao memorandum o izgradnji kompleksa na prostoru hipodroma i dijela zagrebačkog Velesajma.  O tome je pisao slovenski list Finance spominjući Ivanovića i kao posrednika s istim arapskim investitorom za jedan projekt u Ljubljani.

Osim toga, Ivanovićevo ime navodi se i u optužnici Josipu Antiću Zefi za iznudu više od 500.000 eura od danas pokojnog Davora Golubića. U toj je optužnici stajalo kako je Golubić u strahu za svoj život nazvao Ivanovića te mu rekao da s Antićem sklopi kupoprodajni ugovor za kuću.

ZAGREPČANI SE OPRAŠTAJU OD BANDIĆA: ‘Previše je toga i lošega i dobroga. Vrijedan je on čovjek’; Fontane zasvijetlile s njegovim likom

Povratak na Net.hr