Umjesto Gorana Radmana na čelo Hrvatske radio televizije trebao bi, na prijedlog vladajuće Domoljubne koalicije, doći Siniša Kovačić, urednik Dnevnika, središnje informativne emisije HTV-a.

On je usto i predsjednik društva Hrvatski novinari i publicisti, koje je osnovano u srpnju prošle godine kao svojevrsna 'desna' protuteža Hrvatskom novinarskom društvu.

Dvadeset godina na HRT-u

U biografiji mu stoji da je rođen u Koprivnici 15. travnja 1977. godine, diplomirao na Hrvatskim studijima na temu "Inews na HRT-u", a profesionalnu karijeru započeo 1996. godine na HRT-u kao honorarni suradnik.

U stalni radni odnos primljen je 2003. godine, a 2008. postao je urednik deska HTV-a te urednik središnjeg Dnevnika. Kasnije je 'premješten' na mjesto urednika i voditelja Dnevnika 3 s kojeg ga je u kolovozu 2012. smijenila tadašnja v.d. urednica Informativnog programa HRT-a Sanja Mikleušević Pavić.

Smjena zbog maila Mirele Holy

Navodno je povod smjeni bila činjenica da je u Dnevniku 3 objavio e-mail zbog kojeg je ondašnja ministrica zaštite okoliša Mirela Holy podnijela ostavku.

Podsjetimo, riječ je o pismu kojim je od predsjednika uprave HŽ-a Holy tražila da od otkaza zaštiti suprugu jednog člana SDP-a.

Na Prisavlju Kovačić slovi kao jedan od kadrova bliskih Hloverki Novak Srzić kojoj je Radman prošle godine dao otkaz skupa s Elizabetom Gojan.