UOČI IZBORA

TKO IMA MIROVINU MANJU OD 2500 KUNA, DOBIT ĆE 500 KUNA: U ovom gradu su se sjetili nove mjere za starije sugrađane

Zbog izbora će vukovarski umirovljenici, uz božićnice, godišnje dobivati 500 kuna te je jedini uvjet da im mirovine ne prelaze iznos od 2500 kuna

Uoči izbora, ovoga puta lokalnih, političari su puni obećanja o novim projektima i mjerama pa zato često obećanjima “gađaju” starije građane.

Tako će uoči izbora vukovarski umirovljenici, uz božićnice, godišnje dobivati 500 kuna te je jedini uvjet da im mirovine ne prelaze iznos od 2500 kuna, piše Mirovina.hr. 

Vukovar je danas predstavio novu mjeru za penzionere naziva “Grad koji brine” koja građanima stiže uoči izbora i Uskrsa. No, bez obzira koji je povod, radi se o pohvalnom socijalnom davanju za starije osobe s mirovinama nižima od 2500 pa će njih razveseliti godišnji poklon u vidu 500 kuna.

STIŽE NAM DO 150 EURA COVID DODATKA? Vlada sprema novi paket pomoći: ‘Bliže se izbori, ima se, može se i ide se s kupovinom glasova’

Penava: ‘Želimo podići kućni budžet umirovljenika’

“Ova je mjera, uz božićnice, još jedna mjera kojom nastojimo podići kućni budžet i pomoći našim umirovljenicima premostiti teži financijski period u godini, a to je izlazak iz zimskog razdoblja. Dugo smo planirali na koji način izvesti ovu mjeru te smo se odlučili na oblik prema kojemu svi umirovljenici s mirovinom do 2500 kuna dobiju od Grada Vukovara 500 kuna. Nastojat ćemo ovu mjeru održati i u godinama koje su pred nama”, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

U gradskom proračunu osigurano je 1.500.000 kuna za tu svrhu, a Penavin zamjenik, Marijan Pavliček, podsjetio je kako za osobe treće životne dobi provode već niz mjera. Spomenuo je božićnice i besplatan javni prijevoz kao i besplatne toplice.

Kako piše Mirovina.hr, sredstva se mogu podići u FINA-inim poslovnicama od 5. ožujka do 30. travnja 2021., za što je potrebna osobna iskaznica te odrezak od mirovine ili pak rješenje o mirovini.

 

Povratak na Net.hr