NA POPISU SU 73 ZEMLJE

TKO DOLAZI IZ BIH U HRVATSKU MORA ODMAH U SAMOIZOLACIJU: Ministar Beroš objasnio razloge za ovu odluku

Razlog je taj što u BiH postoji lokalna transmisija koronavirusa. Ministar je dodao kako će popis zemalja biti još proširen. Kazao je da epidemiolozi imaju točne popise, koji se dnevno znaju promijeniti i nekoliko puta

Na snazi su nove mjere na granici s BiH, te se ta zemlja od sutra nalazi na popisu zemalja iz kojih svi koji dolaze u Hrvatsku moraju u samoizolaciju, javlja N1.  Državljani Hrvatske u BiH putuju na vlastitu odgovornost. BiH državljani koji, pak, ulaze u Hrvatsku odmah idu u samoizolaciju, kao i hrvatski državljani koji se vraćaju iz BiH.

Ostalim državljanima koji su tranzitni uzimaju se osobni podaci, evidentira se ulazak u Hrvatska, tranzitiraju, a izlazak iz države se evidentira.

POTVRĐEN JOŠ JEDAN ZARAŽENI: Treća osoba iz Osijeka pozitivna, zatvara se granica i s BiH, epidemija u Europi ne jenjava, Španjolska u potpunoj karanteni

MINISTAR TVRDI DA SMO JOŠ DALEKO OD NAJŽEŠĆIH MJERA, ALI OTKRIO I TRENUTNO NAJVEĆI PROBLEM: ‘Tamo situacija eskalira…’

Ministar zdravstva Vili Beroš obrazložio je za Dnevnik.hr tu odluku činjenicom da u BiH postoji lokalna transmisija virusa. Dodao je kako će popis zemalja biti još proširen, ali nije mogao pobrojati na koje sve zemlje. Samo je istaknuo da će ih biti dodano puno na popis i da epidemiolozi imaju točne popise, koji se dnevno znaju promijeniti i nekoliko puta.

Kako javlja Dnevni avaz, Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske donijelo je odluku o posebnoj sigurnosnoj mjeri izolacije osoba u vlastitom domu ili drugom odgovarajućem prostoru (samoizolacija) u trajanju od 14 dana za državljane iz 73 zemlje, radi spriječavanja širenja koronavirusa.

Posebna sigurnosna mjera za osobe koje ulaze u Hrvatsku odnosi se na sljedeće zemlje: Kina, Južna Koreja, Japan, Singapur, Australija, Malezija, Filipini, Vijetnam, Kambodža, Novi Zeland, Italija, Španija, Francuska, Njemačka, Švicarska, Danska, Švedska, Nizozemska, Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske, Austrija, Belgija, Norveška, Češka, Finska, Helenska Republika, Izrael, Irska, San Marino, Island, Slovenija, Poljska, Rumunija, Portugal, Slovačka, Mađarska, Bjelorusija, Bugarska, Sjeverna Makedonija, BiH, Tajland, Indija, Indonezija, Maldivi, Iran, bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati, Irak, Egipat, Libanon, Pakistan, Bangladeš, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Brazil, Čile, Kostarika, Alžir, Kamerun, Peru, Ekvador, Andora, Albanija, Kipar, Crna Gora, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako, Srbija, Turska i Ukrajina.

EUROPA NA UDARU KORONAVIRUSA: Sve više zemalja uvodi drastične mjere, a neki i potpune karantene; ‘Zabranjeno je hodati ulicama!’

Povratak na Net.hr