DVANAEST 'VELIČANSTVENIH'

OVO SU LJUDI KOJI IDU U EUROPSKI PARLAMENT: Među njima je i pet dosadašnjih parlamentaraca

Od njih dvanaest, petoro su bili zastupnici u Europskom parlamentu i dosad: HDZ-ovke Šuica i Zovko, SDP-ovci Picula i Borzan te ‘suverenistica’ Ruža Tomašić

Prema prvim neslužbenim i nepotpunim rezultatima izbora za Europski parlament, šest stranaka prešlo je izborni prag i imat će zastupnike u Europskom parlamentu. Prema tim rezultatima koji, ponavljamo, nisu još službeni i konačni, HDZ i SDP će imati po četiri zastupnika u Europskom parlamentu, a po jedan mandat Hrvatski suverenisti (Hrast, HKS, HSP AS, UHD), lista Mislava Kolakušića, Živi zid i Amsterdamska koalicija (HSS, GLAS, IDS, HSU, PGS, demokrati, Hrvatski laburisti).

STIGLI SU PRVI REZULTATI: HDZ 5, SDP 3, Suverenisti su treća snaga u Hrvatskoj, Kolakušić ulazi u EU parlament!

Većinom očekivana imena

Četvero HDZ-ovaca koji bi, prema ovim rezultatima, trebali ići u Bruxelles i Strasbourg su Karlo Ressler, Dubravka Šuica, Tomislav Sokol i Željana Zovko.

Četvero SDP-ovaca u Europskom parlamentu bit će Tonino Picula, Biljan Borzan, Predrag Fred Matić i Romana Jerković.

Iz redova Suverenista mandat u Europskom parlamentu ponovno je dobila Ruža Tomašić. Mislav Kolakušić osvojio je više od 80 posto glasova na nezavisnoj listi koju je predvodio. Iako nije bio nositelj liste Živog zida, uvjerljivo najviše preferencijalnih glasova na njoj osvojio je Ivan Vilibor Sinčić. A iz Amsterdamske koalicije u Europski parlament će nositelj liste, istarski župan i član IDS-a Valter Flego.

Od njih dvanaest, petoro su bili zastupnici u Europskom parlamentu i dosad: HDZ-ovke Šuica i Zovko, SDP-ovci Picula i Borzan te ‘suverenistica’ Ruža Tomašić.

KAKO ĆE IZGLEDATI EU PARLAMENT: Dvije najveće grupacije gube zastupnike, evo kome su otišli

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr