OPORBA ČEKA DOGOVOR

TKO ĆE NA ČELO VRHOVNOG SUDA? Grmoja: Nisam najsretniji izborom Čačića kao glasnogovornikom predsjednika Republike

Saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš za Zlatu Đurđević kao moguću kandidatkinju za predsjednicu Vrhovnog suda kaže da je riječ o osobi koja barata problematikom

Nagađanja da bi Zlata Đurđević sa zagrebačkog Pravnog fakultet mogla biti prijedlog predsjednika Milanovića za predsjednicu Vrhovnog suda oporbeni zastupnici u Saboru su u četvrtak komentirali suzdržano, očekujući o tome dogovor predsjednika i premijera. Vesna Vučemilović iz Domovinskog pokreta kazala je da će o predsjedniku Vrhovnog suda odlučiti oni koji su nadležni.

“Proceduru trebaju provesti oni koji su za to nadležni, sukladno Ustavu i zakonu. Situacija s čelnikom Vrhovnog suda se malo zapetljala, ali kako se zapetljala, tako će se i otpetljati”, vjeruje Vučemilović.

ČAČIĆ NAJAVIO KANDIDATURU PA OTKRIO: Milanović će predložiti Zlatu Đurđević za Vrhovni sud

Grmoja: S nama nitko nije razgovarao o njezinoj kandidaturi

Upitana smatra li Zlatu Đurđević prihvatljivom kandidatkinjom, ocijenila je da je situacija takva da predsjednik Ustav i zakone tumači na svoj način, a zakoni kažu nešto drugo, a to je, kaže, situacija koja nam ne treba. Tko će biti kandidat i hoće li se raspisati novi javni natječaj, vidjet ćemo u narednim danima, poručila je.

Mostov zastupnik Nikola Grmoja kazao je da s njima nitko nije razgovarao o kandidaturi Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda.

“Moramo se upoznati s kandidatkinjom da bismo uopće mogli dati svoj sud. Ne znamo je li uopće ona kandidat niti nas je tko kontaktirao tako da ne možemo bilo što komentirati”, napomenuo je.

MILANOVIĆ NEĆE ODUSTATI OD PREDLAGANJA SVOG KANDIDATA: ‘Bit će to osoba koja je spremna uvesti promjene u sudstvo’

Riječ je o osobi koja barata problematikom

“Nisam najsretniji izborom Radimira Čačića kao glasnogovornikom predsjednika Republike, no, tek treba vidjeti što će se događati. Svi znamo da bez toga da sjednu Zoran Milanović i Andrej Plenković nema ni izbora kandidata. Sva ova dimna zavjesa i igra idu u tom smjeru da njih dvojica sjednu i dogovore se. Ovo je samo jedna šahovska partija u kojoj svatko povlači poteze kako bi bio u boljoj situaciji u tim razgovorima”, ocijenio je Grmoja.

Saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš za Zlatu Đurđević kao moguću kandidatkinju za predsjednicu Vrhovnog suda kaže da je riječ o osobi koja barata problematikom i čijim bi se izborim poslala poruka da se zaista nešto želi promijeniti u pravosuđu.

“Očito će predsjednik Milanović i premijer Plenković sjesti jer ono što imam prilike čuti su nekakve dobre vibracije između jednog i drugog”, smatra Mrak Taritaš.

PREDSJEDNIK ŽELI SVOG ČOVJEKA U VRHOVNOM SUDU? Priča se kako već razgovara s kandidatima, a za prijavu će čekati zadnji čas

Povratak na Net.hr