Tisuće građana ostat će bez grijanja, i to usred zime

Sve je izglednije da će 3.600 stanova, odnosno tisuće građana, kao i niz poslovnih prostora u Vukovaru ostati bez grijanja, i to usred zime.

27.12.2013.
10:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ako je dosad i bilo neke nade, vrlo je izvjesno da od 6. siječnja vukovarski plinski koncesionar Prvo plinarsko društvo obustavlja isporuku plina vukovarskoj gradskoj tvrtki Tehnostan.

Više od 3.600 stanova, odnosno tisuće građana koji žive u stanovima, kao i niz poslovnih prostora usred zime ostat će bez grijanja.

''PPD je privatna tvrtka koja ima svoje obveze, zaposlene, a ne prima novac. Nema smisla da mi nekoga kreditiramo te smo jednostavno prisiljeni reagirati. Posljednji rok za plaćanje je 6. siječnja ili ćemo Tehnostan biti prisiljeni isključiti s mreže'', kaže direktor PPD-a Pavao Vujnovac.

Dug veći od sedam milijuna kuna

Dugovanja za isporučeni plin u međuvremenu su premašila sedam milijuna kuna, a problem je iz dana u dan sve veći i teži za rješavanje. U PPD-u kažu da bi, ako se nešto hitno ne napravi, taj dug do kraja sezone grijanja mogao dosegnuti i 15 milijuna kuna.

PPD kao jedno od rješenja vidi i mogućnost preuzimanja upravljanja Tehnostanom, čime bi se riješilo pitanje dugovanja, nastavka sigurne opskrbe toplinskom energijom, a i radnici bi zadržali radna mjesta. Tvrtka bi bila preuzeta za kunu, a s njom i sva dugovanja. O toj namjeri pismeno su već izviješteni Grad Vukovar, nadležna ministarstva, Vlada...

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, koji je i predsjednik Skupštine Tehnostana, kaže da su obavljeni brojni razgovori radi rješavanja problema.

''Država Tehnostanu po dvije osnove duguje milijunska sredstva i s time sam upoznao nadležni državni ured i tražio da nešto učine'', rekao je Sabo.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali