Gorski kotar pod snijegom

Tmurno vrijeme nastavit će se tijekom cijele srijede, a u noći na četvrtak zapuhat će jak sjeverni vjetar praćen mjestimičnom kišom, koja će u najvišim krajevima, posebice na području Like, prijeći u snijeg.

Već drugi put u posljednja četiri dana snijeg je zabijelio Gorski kotar, a najviše problema zbog pahulja u svibnju imaju Gorani i vozači koji prolaze tim krajem. Iako snijeg u svibnju nije novost stanovnicima Gorskoga kotara, ne događa se često da u samo nekoliko dana iz ljetne odjeće moraju uskočiti u zimske kapute.

Nad cijelu su se Lijepu Našu nadvili oblaci pa u ostalim krajevima zemlje pada kiša. Ceste su, poručuju iz HAK-a, mokre pa je promet u većini krajeva usporen. Nešto sunca moglo bi u srijedu zasjati samo na krajnjem jugu.

Temperatura zraka opada tijekom današnjeg dana u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a dodano će zahladnjeti tijekom noći na četvrtak, kad će zapuhati jak sjeverni vjetar.

Tako se tijekom noći i u četvrtak ujutro u kopnenom području očekuje pretežno oblačno vrijeme, u Posavini, Lici i unutrašnjosti Dalmacije s mjestimičnom kišom, dok bi u Lici mogao pasti i snijeg. Nakon toga slijedi postupno razvedravanje sa zapada.

Na Jadranu će prevladavati sunčano, prijepodne u Dalmaciji uz promjenjivu naoblaku i ponegdje kratkotrajan pljusak. Puhat će povremeno i jak sjeverac i sjeveroistočnjak. Na Jadranu uz obalu umjerena i jaka bura, a na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana očekuje se jak i olujan sjeverac.

Jutarnja temperatura u kopnenom dijelu bit će uglavnom između 3 i 8, na Jadranu od 7 do 12, a najviša dnevna između 13 i 19 Celzijevih stupnjeva.

Razvedravanje će u pojedinim krajevima Hrvatske, prvenstveno u sjeverozapadnom dijelu, početi već u četvrtak poslijepodne, dok bi u većini zemlje sunce trebalo zasjati od petka ujutro.

Povratak na Net.hr