Popunjavanje kadrova

TIGAR U VLADI: U Vladu ušli bivši Sanaderov tjelohranitelj i niz novih lica

Kao što se očekivalo, Vlada RH na zatvorenom je dijelu sjednice u srijedu raspravljala o kadrovskim pitanjima te je bivšeg Sanaderovog tjelohranitelja Davora Blaževića zvanog Tigar imenovala zamjenikom ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića.

Davor Blažević Tigar je, osim što je bio tjelohranitelj nekadašnjeg premijera Ive Sanadera, za vrijeme mandata Ranka Ostojića bio šef Uprave za posebne poslove sigurnosti, odnosno šef svih MUP-ovih tjelohranitelja, no smijenjen je nakon što je u medijima izašla fotografija iz koje je zaključeno da je kontaktirao sa Sanaderom odnosno njegovim odvjetnikom Goranom Suićem.

Sanader je u to vrijeme bio pušten iz pritvora i nalazio se u istoj zgradi kao i Suić. Na fotografijama je zabilježeno kako je Blažević iz svog automobila prebacio dva paketa u Suićev terenac. Kasnije se ispostavilo da mu je dostavio bakalar.

Evo što je 28.12.2011. godine priopćio MUP:

“Rješenjem ministra unutarnjih poslova, gospodina Ranka Ostojića, temeljem članka 112., st. 3. Zakona o policiji, zbog teže povrede službene dužnosti, privremeno je udaljen iz službe Davor Blažević, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti.

Dana 28. prosinca 2011. godine u dnevnom tisku objavljene su fotografije iz kojih se zaključuje da je Davor Blažević kontaktirao s Ivom Sanaderom, okrivljenikom za više teških kaznenih djela, koji se uz jamčevinu brani sa slobode.

Ovime je Davor Blažević naštetio ugledu i interesima policijske službe. Nakon udaljenja iz službe protiv Davora Blaževića biti će pokrenut stegovni postupak.”

Sanaderov odvjetnički tim, pak, tada je to ocijenio kao prijetnju i to nezakonitu, s obzirom da je ministar suspendirao Blaževića samo stoga “što je odvjetniku Goranu Suiću nosio pakete”, podsjetio je Večernji list.

Popunjavanje kadrovske križaljke

Osim tog imenovanja, vlada je na zatvorenom dijelu sjednice zamjenikom ministra poljoprivrede imenovala Tugomira MajdakaDelfa Radić-Krišto imenovana je pomoćnicom ministra zdravlja, Tatjana Dalić razriješena je dužnosti pomoćnice ministrice rada i mirovinskoga sustava, a novom pomoćnicom ministrice imenovana je Karolina Ivanković.

Zlatku Draganoviću dana je ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva socijalne politike i mladih, do povratka odsutne glavne tajnice s porodnog dopusta, a najduže na vrijeme od šest mjeseci, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Radi isteka mandata, s danom 29. ožujka 2016. godine, Nada Merkaš razriješena je dužnosti ravnateljice Središnjeg registra osiguranika, te imenovana vršiteljicom dužnosti ravnatelja, s danom 30. ožujka, a do okončanja natječaja za imenovanje ravnatelja.

Također radi isteka mandata, Dubravka Flinta razriješena je dužnosti članice Upravnog vijeća Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske, te je ponovno imenovana na tu dužnost, kao predstavnica Ministarstva financija.

Danijela Ćenan razriješena je dužnosti predsjednice Upravnog vijeća Energetskog instituta Hrvoje Požar, a novim je predsjednikom imenovan Zdeslav Matić, kao predstavnik Ministarstva gospodarstva.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Skupštine Hrvatske lutrije d.o.o., Boris Lalovac, Vedran Mornar i Berislav Šipuš. Novim predsjednikom imenovan je ministar financija Zdravko Marić, a članovima ministri Predrag Šustar i Zlatko Hasanbegović.

Sanja Mikulić razriješena je dužnosti zamjenice predstavnika Republike Hrvatske u Upravnom odboru Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama. Novom zamjenicom predstavnika imenovana je Lidija Vugrinec.

 

Povratak na Net.hr