6 prekršaja

THOMPSONOV KONCERT: Prodavao zastavu neprikladnog sadržaja, tučnjava, ustaške kape…

Oko 90.000 ljudi okupilo se u srijedu navečer na koncertu Marka Perkovića Thompsona u u Kninu, a policija je zabilježila šest prekršaja, uključujući nošenje kape i zastave s ustaškim obilježjima.

Koncert Thompsona i prijatelja održan je na kninskom gradskom stadionu u povodu obilježavanja 20. obljetnice operacije “Oluja”.

Unatoč očekivanjima organizatora, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije se pojavila na koncertu koji je nastavljen iza ponoći.

Na početku koncerta, koji je otvoren bakljadom, mogli su se čuti uzvici “za dom spremni”.

Vrijeđali policiju

“Četiri prekršaja odnose se na kršenje zakona o javnom redu tako što je u jednom slučaju zabilježena prodaja zastave neprikladnog sadržaja, a u drugom se radilo o fizičkom sukobu. U ostala dva slučaja zabilježeno je omalovažavanje policijskih službenika”, rekla je glasnogovornica šibensko-kninske policije Marica Kosor.

Dodala je da se dva prekršaja odnose na kršenje zakona o javnom okupljanju tako što je zabilježeno odijevanje neprikladnim sadržajem, u jednom slučaju je bila zastava, a u drugom kapa.

Govor Glogoškog popraćen povicima”Ubij Srbina”

Prvi se okupljenima obratio predsjednik Udruge stopostotnih vojnih invalida Đuro Glogoški koji je oštro kritizirao aktualnu vlast.

“Oni koji se nisu borili u Domovinskom ratu nisu imali hrabrosti obratiti se domoljubima u Kninu na svečanosti 20. obljetnice Oluje”, rekao je Glogoški.

Dodao je kako je nelogično da u Sabor i vladu ulaze oni koji nisu željeli Hrvatsku i istaknuo da je potrebno mijenjati zakone kako se to ubuduće ne bi događalo.

Glogoški je prekidan povicima mase: “Ubij Srbina” i “U boj, u boj…”

Predizborni govor HDZ-ove šefice

Nakon njega na pozornicu je izašla gradonačelnica Knina Josipa Rimac koja je pozdravila “Hrvate i Hrvatice”, a da nije osudila govor mržnje koji je dopirao iz publike.

“Sigurna sam da ćemo uskoro imati još jednu veliku pobjedu i da više nikada neće biti podjela”, kazala je voditeljica HDZ-ove izborne kampanje.

Koncert, koji se na dan obilježavanja “Oluje” tradicionalno održavao u Čavoglavama, ove je godine prvi put priređen u Kninu, gdje je u srijedu održana središnja proslava 20. obljetnice “Oluje”, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja.

Povratak na Net.hr