THOMPSON SVJEDOČIO NA SUĐENJU SANADERU, BARIŠIĆ GA OPTUŽIO DA LAŽE: / 'Nemoguće da me ne poznaje, bio je kod mene u uredu'

Pjevač Marko Perković Thompson danas se našao na klupi za svjedoke na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media. Thompsona se tereti da mu je HDZ iz tzv.

5.9.2017.
9:27
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Marko Perković Thompson svjedočio je danas na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i drugim optuženima u slučaju "Fimi media".

Thompson je danas ponovio raniji iskaz, no dodao je kako je sa Sanaderom razgovarao o tome hoće li podržati njegovu tadašnju koaliciju s HSP-om. Tada navodno nisu spominjali cijenu njegovog nastupa, a kad ga je Sanader upitao može li mu on kako pomoći, Thompson je rekao da bi mogao pomoći oko izgradnje crkve u Čavoglavama, na što mu je bivši premijer odmah dao 50.000 kuna koje je pjevač odnio župniku.

Barišić optužio Thompsona da laže

"Nisam dobio nikakav novac od Mladena Barišića, i ne znam zašto se to spominje. U Carinskoj upravi bio sam kako bih podijelio neke CD-e i autograme, što je bio dio mog posla", rekao je pjevač.

Odgovarajući na pitanja potvrdio je kako je za zemljište u Remetama za koji je imao ortački ugovor morao platiti 1,3 milijuna kuna poreza. Upravni sud nije prihvatio njegovo obrazloženje pa se sada obratio Europskom sudu za ljudska prava.

"To je bio dio hajke na mene", dodao je Thompson.

U svom svjedočenju negirao je da je postojao ugovor s HDZ-om da mu se plati da tijekom kampanje ne pjeva za druge stranke.

Danas je svjedočio i bivši član mladeži HDZ-a Matej Šilipetar, koji sada živi u Irskoj. U svjedočenju je opisao kako je dobivao isplate u gotovini za svoj angažman u stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na Sanaderov upit potvrdio je da je mladež dobivala novac tek nakon što bi tadašnji glavni tajnik Ivan Jarnjak to odobrio, a Branka Pavošević smijenjena je s funkcije računovotkinje prije nego što je Sanader dao ostavku.

Sanader ga upitao kako mu može pomoći

"Sanader me 2007. pitao bih li podržao koaliciju stranaka koja se pripremala. Budući da je u njoj bio i HSP, ja sam zbog te pravaške komponente odlučio nastupati za njih. Naknada za nastupe nije se spominjala. Kad me Sanader pitao može li što učiniti za mene, rekao sam mu da može sudjelovati u gradnji crkve u Čavoglavama. On mi je odmah dao 50 tisuća kuna, a ja sam ih odnio župniku. To je bila donacija od zagrebačke podružnice HDZ-a," svjedočio je Thompson koji na kraju u toj kampanji 2007. nije pjevao niti za jednu stranku.

"Ovo svjedočenje je toliko lažno i istina je samo da je bio u Carinskoj upravi. Nemoguće je da me ne poznaje. Nitko nije mogao ući u Carinsku upravu bez mog odobrenja", prigovorio je Thompsonovom iskazu optuženi Mladen Barišić dodajući da je pjevač u više navrata bio kod njega u uredu.

Pjevač se nije pojavio na posljednjem ročištu prije dva mjeseca, a sudu nedolazak nije opravdao.

Thompson je u intervjuu potkraj srpnja tvrdio kako nije točno da izbjegava svjedočiti u slučaju Fimi media.

Galerija

“Ne, ne. Imao sam namjeru doći, bio sam spriječen i doći ću kao i prije kad me se pozvalo. Netočno je da namjerno nisam htio i izbjegavao”, rekao je tada.

Sanaderovi odvjetnici traže neposredno ispitivanje pjevača, a tužiteljstvo tvrdi da je Thompson, prema ideji optuženog Sanadera, dobivao novac iz crnoga stranačkog fonda kako ne bi nastupao na predizbornim skupovima za krajnje desni politički tabor i time HDZ-u odnio dio birača, navodi HRT.

Uz bivšeg premijera Ivu Sanadera i stranačkog rizničara i šefa carine Mladena Barišića na optuženičkoj klupi u ovom slučaju je i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali