SPAŠENA TRI ŽIVOTA

TEŽAK DAN ZA HGSS: Pronašli nestalog muškarca i spasili slabo obučene planinare zarobljene u snijegu

Hrvatska gorska služba spašavanja odradila je dvije uspješne intervencije koje su uključivale potragu u Vrpolju i spašavanje izgubljenih planinara na Papuku. Spasili su troje ljudi.

Kako je objavljeno na stranicama Hrvatske gorske službe spašavanje uspješno je okončana potraga za nestalim četrdesetogodišnjim muškarcem iz Vrpolja kod Trilja čiji je nestanak prijavljen ujutro oko 9:30 sati nakon čega je pokrenuta akcija traganja. U potrazi je sudjelovalo 30 pripadnika HGSS Stanice Split uz pomoć pasa tragača, dronova i potražnog vozila uz triljske vatrogasce i mještane. Osoba je pronađena u 14:15 živa i zdrava.

Spašavanje na Papuku

Brzom intervencijom HGSS stanice Orahovica uspješno je spašeno dvoje izgubljenih planinara na Papuku koji su ostali zarobljeni u visokom snijegu, neadekvatne obuće i odjeće, bez navigacije, busole i karte, ali s punom baterijom mobitela, na lokaciji oko dva i pol sata od Jankovca prema starom gradu Klaku.

Akcija spašavanja pokrenuta je u 14:15 sati dojavom centra 112 kada su dva člana HGSS s terenskim vozilom krenuli u Slatinski Drenovac.

‘Za to vrijeme uspostavljenom telefonskom vezom, posredstvom centra 112, planinari su navođeni sa, po njihovom opisu ‘ruševine’, na Stari drum i dalje prema Slatinskom Drenovcu. Susretom ekipe HGSS-a i planinara, dolaskom još jedne ekipe HGSS-a, te prijevozom do vozila na Jankovcu završila je akcija’, priopćili su iz HGSS-a.

 

Povratak na Net.hr