Play ponuda

Teško je zamisliti da u današnjoj Hrvatskoj mnogi odbijaju ovakav posao

shimmer fallback

Teško je i zamisliti da bi netko u vrijeme opće nezaposlenosti odbio posao koji uključuje rad vikendom, i to za redovnu plaću od oko 3.000 kuna, no u Osijeku toga ima.

23.10.2014.
12:13
Play ponuda

Zanimljivo je da se to događa među studentskom populacijom koja, tvrdi nekolicina poslodavaca, odbija rad vikendom zbog njima triju najvažnijih razloga.

''Nekoliko studenata pozvao sam na razgovor za posao koji uključuje prodaju, redovitu plaću, ali i rad subotom i nedjeljom. Neki su me odbili jer vikendom žele izlaziti, a nekoliko ih je reklo da raditi nedjeljom nije kršćanski. Meni je to izvan svake pameti, posebice što sam im ponudio puno radno vrijeme, uz koliko-toliko pristojnu plaću'', ispričao je za Glas Slavonije jedan poslodavac.

Tihomir Milinović, voditelj Studentskog servisa, pak, kaže kako se nije susreo s odbijanjem posla zbog nedjelje, ali zbog subote jest.

Najvažniji dogovor radnika i poslodavca

Da radnici ne bi smjeli snositi posljedice zbog svojih uvjerenja smatra i Željko Bugarić, ravnatelj osječkog Zavoda za zapošljavanje.

''Važan je dogovor radnika i poslodavca i važno je odmah istaknuti na početku s čim se netko od njih ne slaže. Poslodavci su u povlaštenom položaju jer je ponuda radne snage veća od potražnje i cijena rada je niska. Grubo rečeno, ako netko neće raditi zbog vjeroispovijesti ili kakvog drugog uvjerenja, netko drugi hoće'', zaključuje Bugarić.

http://www.glas-slavonije.hr/250603/3/Studenti-ne-bi-radili-vikendom-pozivaju-se-na-vjeru-a-zapravo-se-ne-zele-odreci-izlazaka

Play ponuda
Play ponuda