U četvrtak, oko 17.20 sati, ispred zgrade na Peščenici, 39-godišnji Tomislav I., inače po struci teolog, fizički je napao svoju bivšu 26-godišnju suprugu. Udario ju je utegom u glavu i ugurao je u nesvjesnom stanju u prtljažnik automobila.

Zbog čestih svađa koje su započele 2017. godine, njih dvoje se od prošle godine nalaze u postupku razvoda. Neslužbeno doznajemo kako ju je već jednom udario u glavu no nije ga prijavila... Podnijela je prijavu samo jednom kad ju je ošamario u automobilu. Žrtva je rekla i da je bivši muž ranije konzumirao svakakve droge i tablete.

Djecu je namjeravao odvesti u Osijek

Tog dana, s ciljem da djecu odvede u Osijek gdje žive njegovi roditelji, muškarac je prvo došao po jedno dijete koje je bilo u vrtiću, da bi nakon toga otišao i po drugo koje je bilo u zgradi na Peščenici gdje bivša žena živi kao podstanar.

Ženi je ispred zgrade predao prljavo rublje koje je uzeo u vrtiću. Nakon što ga je uzela i krenula nazad, rekao joj je da ima još nešto za nju. Potom je uzeo vrećicu u kojoj su najvjerojatnije bili utezi od pet kilograma te s njima udario bivšu ženu u glavu.

Žena se na trenutak onesvijestila, a on ju je ugurao u prtljažnik automobila i udario je još nekoliko puta.

Spasili je susjedi

Srećom krikove 26-godišnjakinje čuli su susjedi. Trojica muškaraca požrtvovano su pomogli nesretnoj ženi odgurnuvši muškarca. Ona je tada uspjela pobjeći do obližnje zgrade.

Policija je muškarca pronašla oko ponoći u Osijeku te uhitila. Bio je u alkoholiziranom stanju, izmjeren mu je jedan promil alkohola u krvi.

Teško ozlijeđena žena na Facebooku je objavila fotografiju iz bolnice, koju je kasnije uklonila, s natečenim licem i glavom u zavojima. "Višestruki prijelomi lubanje, 13 rana za šivanje, zaostali metali u glavi. Desna šaka u potpunosti slomljena, vjerojatno idem na operaciju", napisala je u komentaru. Nakon što je uhićen branio se šutnjom, a žrtva kaže kako i dadalje ne zna zašto ju je napao. Ranije problema kod viđanja djece nije bilo,

Prijetio da će djecu odvesti u BiH

Prema njezinom svjedočenju istražiteljima, iako muškarac do sada nije pokazivao znakove problema u trenucima preuzimanja djece, znao je reći da će djecu odvesti u BiH gdje njegovi roditelji imaju kuću te da ih više neće vidjeti.