O ovome ćete čitati i slušati

TEME DANA: Net.hr vam donosi najvažnije vijesti ovog jutra

Donosimo vam najvažnije teme o kojima ćete danas slušati i o kojima ćete razgovarati.

1. Stiže snijeg!

čišćenje snijega

Odgodite putovanja, upozoravaju meteorolozi. U većem dijelu zemlje pada kiša, u gorju i snijeg, a na Jadranu je vjetrovito. Od subote temperature počinju značajno padati, pa ćemo nakon iznadprosječno toplog vremena idući tjedan imati ispod prosječne temperature, bit će i -10. Snijega će biti i više nego dovoljno, prognozira se i 20 centimetara. Pripremite lopate. Više pročitajte ovdje.

2. Počinje Europsko rukometno prvenstvo!

Kauboji startaju u 16 sati i kreću po prvu pobjedu protiv Bjelorusije. Bodrite ih uz uživo na našem portalu! Više o ekipi Željka Babića pročitajte ovdje.

Ne zaboravite da je u tijeku i Europsko prvenstvo u vaterpolu, na kojem su naši sinoć razvalili momčad koja nije ni trebala biti na natjecanju. Više pročitajte ovdje.

3. Strašna nesreća u Brazilu: Ne smiju na kišu jer bi im mogla prouzročiti opekline!

Oblak toksičnog plina nadvio se nad najvećom brazilskom lukom Santos nakon kemijske eksplozije u skladištu jedne kompanije. Gradonačelnik je upozorio građane da bi izlaganje kiši moglo prouzročiti opekline. Više čitajte ovdje.

4. Znanstvenici ustanovili da zaista postoji tako nešto kao što je muška gripa

muškarac gripa bolest

“Muška gripa” je uglavnom bio termin kojim se zafrkavalo muškarce koji jadikuju kada ih ulovi gripa, za razliku od žena koje je podnose bolje. No, najnovije istraživanje pokazuje da je muškarcima doista teže, jer nemaju estrogen. Pročitajte više ovdje.

5. Predsjednica u Vukovaru

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović privremeno je preselila svoj ured u Vukovar. Danas će se sastati s ratnim zapovjednicima Grada Vukovara, a potom uručiti odlikovanja obiteljima poginulih, umrlih i nestalih pripadnika 204. vukovarske brigade HV.

6. Godišnjica je međunarodnog priznanja Hrvatske

franjo-tuđman-1994

Na današnji dan (15. siječnja) prije 24 godine Hrvatsku su neovisnost zajedno priznale tadašnje članice Europske zajednice, a Njemačka, koja je uz Vatikan odigrala ključnu ulogu u tom procesu, taj je dan uspostavila i diplomatske odnose s Hrvatskom.

Povratak na Net.hr