NORIJADA NA SNAZI

TEKU POTOCI ALKOHOLA: Tisuće mladih okupirale ulice Zagreba i Hrvatske. Pogledajte galeriju

Dan zagrebačkih maturanata započeo je u utorak okupljanjem oko osam tisuća maturanata na Trgu bana Jelačića, nakon čega je vesela povorka već tradicionalno krenula prema jezeru Bundek gdje će se završetak srednjoškolskog obrazovanja slaviti uz bogat glazbeno-scenski program koji će trajati do 22 sata.

Gradonačelnik Milan Bandić je maturantima poručio da slušaju sebe kako bi ostvarili svoje snove, te ih je pozvao da se danas zabavljaju, a da sutra samostalno donesu odluku u odabiru svog budućeg fakulteta i posla.

Potom je šarena povorka na čelu s njim uz gromoglasnu glazbu, vuvezele, zviždaljke, trube, te neizostavno brašno i vodene pištolje, krenula na slavlje u park Bundek.

‘Izbit’ ćemo se kao PDV’

Maturanti su na zastavama, majicama i transparentima ispisali svoje poruke. Jedna od njih je ove godine imala satiričnu ekonomsku poruku “Izbit’ ćemo se kao PDV”. Na trgu su zapalili i pokoju ručnu baklju -bengalku.

Na Bundeku sudionike popularne “norijade” očekuje bogat glazbeno-scenski program po izboru predstavnika Vijeća učenika Grada Zagreba koji će voditi Davor Dretar Drele. U 13 sati je predviđeno “DJ – zagrijavanje”, zatim Divlje jagode, Lana Jurčević i bend, Detour, Songkillers, Picksiebner, a od 19 sati počinje “DJ Music attack”.

Bilo je onih koji su popili ‘čašicu previše’

Zdravstvene službe, spasioci, redarska i zaštitarska služba uspješno su sve držali pod kontrolom, a brzom intervencijom zdravstvenih radnika nekolicini maturanata koji su popili “čašicu previše” pružena je pomoć. Povorka je usporila promet koji je nadzirala policija koja je izvijestila kako nije bilo većih izgreda.

Učenici neće smjeti unositi alkoholna pića, staklenu ambalažu, niti ostala neprimjerena sredstva u park Bundek, a moći će kupiti sendviče, vodu, sokove i pivo točeno u plastičnim čašama.  Nakon završetka programa organizirane su pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

Grad Zagreb je i ove godine, 14. put zaredom, organizirao proslavu posljednjeg dana nastave za učenike završnih razreda zagrebačkih srednjih škola.

Povratak na Net.hr