'JE*E MI SE ZA VAS I OPĆINU!' / Tako je 'gospodin' počastio turiste koji su mu pomaknuli praznu ležaljku: 'Da vidim hoćeš imat m**a to i sutra napraviti'

Poredao je ležaljke duž cijele obale te zauzeo čitav hlad da bi turisti bili primorani platiti ih

11.7.2021.
21:54
Ilustracija/Nino Strmotic/PIXSELL

25-godišnji Darko Bilandžija i njegova obitelj, koja već 20 godina ljetuje u Tučepima, doživjeli su u subotu oko 5 ujutro vrlo neugodnu situaciju. Naime, pomaknuli su praznu ležaljku i zbog toga primili salve uvreda od strane jednog muškarca, javlja Slobodna Dalmacija.

"Taj gospodin, ako ga mogu tako nazvati, poredao je ležaljke duž cijele obale te zauzeo čitav hlad da bi turisti bili primorani platiti ih. Nakon što smo sklonuli jednu ležaljku u stranu da bismo spustili svoje stvari, on je počeo galamiti i prijetiti mojoj obitelji, iako mi nismo učinili ništa što zakonom nije dopušteno. Zakon o pomorskom dobru kaže da nije dopušteno ograničenje korištenja plaže bez koncesije koju ovaj gospodin nema.

Žalili smo se i u Općini Tučepi, ali to nije ništa promijenilo jer izgleda da oni ne žele riješiti ovaj problem. Ovo je sramota što rade prelijepoj hrvatskoj obali i jednom predivnom mjestu kao sto su Tučepi", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju ogorčeni gost koji je odsjeo u privatnom smještaju u Tučepima.

Ima ili nema koncesiju?

Bilandžija je rekao da je muškarac kada je vidio da su mu pomaknuli ležaljku povišenim tonom rekao da je to zadnji put da diraju ležaljke i zatim poručio njegovu ocu u godinama: “Da vidim hoćeš imat m**a da pomjeriš ležaljke!” Moj otac mu je na to rekao da zove policiju ako misli da je u pravu".

Nakon toga je Darkova 59-godišnja majka otišla požaliti na infopult i u Općinu te su to rekli i nasilniku koji im je odgovorio: ”J**e mi se za vas i Općinu!”

"Na infopultu su nam se ispričavali što se to događa, ali da oni ne mogu ništa, da mogu samo saslušati, da Općina daje koncesije, da se njima obratimo. Bila sam u Općini i izgleda da su ležaljke tu uz koncesijsko odobrenje, ali nitko mi nije želio kazati detalje.

Ali, ako i ima odobrenje, nema pravo staviti ležaljke na plažu da stoje cijeli dan prazne pa ih digne oko 15 sati. Osim toga, pitanje je za koliko ležaljki ima odobrenje i za koliku površinu. Mi smo 20 godina u Tučepima i vezani smo za ovu plažu i ne želimo ići na drugu", rekla je gospođa za Slobodnu Dalmaciju.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali