banner

POČINJE PREDIZBORNI BOJ

SVI SU GA VEĆ OTPISALI, ALI ON SE NE MISLI PREDATI: Je li Zagreb osuđen na Milana Bandića?

Je li dosadašnji gradonačelnik stvarno toliko jak da nema konkurencije ni kad je tako oslabljen, i fizički i moralno, ili je politička ponuda slaba – pitanje je koje postavlja Večernji list

Skora bitka za Zagreb neće se uklapati u olimpijske norme da je važno sudjelovati; dosadašnjeg gradonačelnika svi su već otpisali, pa pretendenti na njegovo mjesto već tešu ražanj iako je zec još duboko u šumi, piše u nedjelju Večernji list.

Ni Milan Bandić ne pokazuje da misli predati vlast bez borbe; ipak se radi o njegovoj koži: pala joj je cijena, ali se još uvijek može skupo prodati.

BANDIĆ SE PROBUDIO: Kreće u kampanju za sedmi mandat riskantnim potezom – doći će na premijeru Juričanova filma ‘Kumek’

Još nema dovoljno jake ličnosti koja bi naslijedila Bandića

Rijetko se tko može kladiti na Bandića, a u ovoj fazi utrke još nema grla za koje bi se moglo reći da ima 51 posto šanse da će pobijediti. Ili im nedostaje karizme ili nemaju jako stranačko zaleđe. Uglavnom, od silnoga svijeta u Zagrebu još nema dovoljno jake ličnosti koja bi se nametnula kao favorit u borbi za Bandićeva nasljednika.

Je li dosadašnji gradonačelnik stvarno toliko jak da nema konkurencije ni kad je tako oslabljen, i fizički i moralno, ili je politička ponuda slaba, i neće biti bolja dok se na izbornim listama pojavljuju tipovi kojima nije mjesto u politici?

Hrvatska nema što drugima predbacivati: žanje baš ono što već dugo sije negativnom selekcijom, donosi Večernji list. Dnevnik navodi i da će u predstojećoj kampanji HDZ morati odvagnuti koliko granatirati svog kompromitranog dojučerašnjeg saveznika, a SDP je li mu važnije srušiti Bandića ili dobiti svog gradonačelnika.

ZAGREBAČKA LJEVICA PROVELA TAJNU ANKETU: Tko ima najviše šanse da vodi Zagreb – opet Bandić, Tomašević ili Maras?

Povratak na Net.hr