BOŽJI GNJEV

‘SVI SE ČUDE KAKO NAS SNAĐE TAKVO ZLO’: Svećenik objasnio uzrok požara u Splitu. Kriva je Ultra!

Mladi svećenik Stipan Mihael Dragun, inače Splićanin koji prema podatku s njegovog Facebook-profila službuje u Poljskoj, u objavi na toj društvenoj mreži iznio je svoje viđenje uzroka velikog požara koji je dva dana bjesnio okolicom Splita, a jučer je zahvatio i same dijelove grada.

Za požar koji je premijer Andrej Plenković nazvao tek “interesantnim”, svećenik Stipan Mihael ima sasvim drugačije, nimalo plenkovićevski ležerno objašnjenje. Kriv je, kaže, festival elektronske glazbe Ultra koji se prethodnog vikenda održavao na Poljudu.

DRUGA NOĆ ULTRA FESTIVALA: Traje ludilo na Poljudu, pogledajte kako partijanerima pomažu – svećenici

Bog sručio “oganj i sumpor” na Split

“Pretvorili grad u Sodomu i Gomoru (ultra), pa se sada svi pitaju i čude, kako nas snađe takvo zlo!? Prepustili se razvratu, bludu i da dalje ne nabrajam. A Gospodin u svom gnjevu spusti na taj grad oganj i sumpor”, napisao je svećenik porijeklom iz Splita.

 

 

 

 

I dok je svećenik uvjeren da je sam Gospodin Bog odlučio iskaliti svoj gnjev u Splitu i okolici (Kako to da je oganj i sumpor sručio i na, primjerice, nedužno prigradsko naselje Žrnovnicu koej s Ultrom nema veze?) premijer je na samom licu mjesta ustvrdio da nije bilo vatrene stihije i da je požar bio pod kontrolom.

Ako se sučele dva tumačenja, svećenikovo i premijerovo, ispada da su vatrogasci, vojska, mještani, Torcida i Vlada RH rutinski obuzdali Božji gnjev o kojemu metaforički nezgrapno piše svećenik.

ULTRA OSTAJE U SPLITU DO 2022. GODINE: ‘Cilj nam je da ovaj festival postane najveći glazbeni festival u Europi’

“Pope, primi se brentače!”

Dragunova objava izazvala je mnoštvo reakcija, uglavnom gnjevnih i to na račun njenog autora. Ovo su neki pristojniji komentari:

“Vjernik sam ali razumin zašto je sve više ateista. Ovako glupi svećenici stvarno znaju odvratit ljude od vjere.”

“Kad bi Gospodin zbog razvrata, Sodome i Gomore iskaljavao svoj gnjev na gradove, Vatikan bi prvi stradao.”

Neki su svećeniku savjetovali da dođe u Split pomoći u gašenju.

“A da ti malo dođeš gasit umisto da baljezgaš?”, napisao je jedan fejsbukovac, a drugi mu poručio: “Pope primi se brentače!”

Valjda zbog brojnih, velikom većinom negativnih komentara, a i činjenice da su mediji ‘uočili’ njegovu objavu, svećenik ju je uklonio s Facebooka.

UŽIVO! ZAPOVJEDNIK SPLITSKIH VATROGASACA OTKRIO: ‘Požar nije pod kontrolom, na ovako velikom području vatre će izbijati danima’

 

Povratak na Net.hr