banner

ZANIMLJIVA PORUKA

SVEĆENIK NA OTVORENJU ŠKOLE PORUČIO UČENICIMA I KOLINDI: ‘Bog je gospodar svih znanosti!’

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović prvi je dan nove školske godine otvorila novoizgrađenu osnovnu školu za petstotinjak đaka u Klinča selima i tom prigodom naglasila da je u Hrvatskoj potrebno postići jednak pedagoški standard u svim krajevima zemlje.

Da bi škole još više bile mjesta radosnog i kreativnog učenja, važno je uspješno završiti i provesti kurikularnu reformu te svima osigurati besplatne školske udžbenike, rekla je predsjednica Republike u prepunoj novoizgrađenoj školi.

KOLINDA PORUČILA JOKIĆU: ‘Kurikularna reforma ide dalje, nemate pravo odustati!’

‘Želimo škole sa što više đaka’

“Moramo nastojati što prije postići jednak pedagoški standard u svim krajevima naše domovine. Sve to treba provoditi ukorak s mjerama populacijske politike, kako bismo ne samo imali nove i bolje opremljene škole nego kako bi u njima bilo sve više, a ne sve manje đaka”, poručila je Grabar-Kitarović.

Zadaća je to, dodala je, “nama odraslima, a posebno novoj Vladi, koja će uskoro preuzeti brigu za naše škole i za cijelu državu”.

Uputila je i zahvalu za predan rad i požrtvovnost svim učiteljima i nastavnicima u ime roditelja koji imaju školsku djecu.

POČELA JE NOVA ŠKOLSKA GODINA: U klupama čak 50 razreda prvašića manje nego prošle godine

I tehnički ministar na videovezi

Otvorenje nove škole preko videoveze s otoka Velog Iža, iz tamošnje osnovne škole, pozdravio je i ministar znanost, obrazovanja i sporta Predrag Šustar koji je naglasio važnost obrazovanja na otocima odnosno povezivanje kontinentalne i otočne Hrvatske. U Klinča selima je do sada osnovna škola bila montažni objekt star 50 godina, tako da su djeca, roditelji i nastavnici pokazali neskriveno oduševljenje pri otvorenju nove škole, a njihova je želja, kao i ravnatelja škole Ive Karače, da u što skorije vrijeme, u sljedeće dvije godine, dobiju i sportsku dvoranu.

“Naša nova škola prekrasno je lice kojem nedostaje naličje, a to je sportska dvorana”, rekao je Karača u svome obraćanju.

ŠUSTAR, SJEDI JEDAN: Tehnički ministar obrazovanja prije odlaska mijenja i sustav ocjenjivanja

Velečasni blagoslovio školu

Nakon otvorenja u izjavi novinarima kazao je kako bi bili zadovoljni da to bude dvorana od 1400 metara četvornih, sukladno pedagoškom standardu. OŠ Klinča sela ukupno ima 500 djece, od toga 70 prvašića, a otvorenju su nazočili i prigodno se obratili i načelnik Općine Miljenko Vučković te župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Kako javlja N1, ondje je bio i velečasni, Juraj Ostarjaš, lokalni župnik, koji je poveo molitvu, blagoslovio prostorije škole i, među ostalim, kazao: “Bog je gospodar svih znanosti”.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr