BORBA ZA RADNA MJESTA

SVI ŽELE U HRVATSKI SABOR: Čak 1400 prijava za devet radnih mjesta!

Gotovo 1400 prijava stiglo je Hrvatskom saboru na natječaj za prijam u službu devet službenika na neodređeno vrijeme, natječaj još traje, no očekuje se da bi najbolji kandidati u službu mogli biti primljeni u listopadu.

Sabor je oglasio da traži dva savjetnika za Ured tajnika Sabora, savjetnika za službene internetske sranice i stručnog suradnika u Službi za medije, stručnog suradnika i administrativnog tajnika u Službi za građane, savjetnika u Knjižnici, višeg arhivskog tehničara u Službi za opće poslove te savjetnika u Uredu za protokol.

Na svako mjesto prosječno 154 kandidata

Čak 1386 prijava svjedoči o iznimnom zanimanju za radno mjesto u parlamentu, proizlazi da na svako oglašeno mjesto u prosjeku računaju 154 kandidata.
Najviše ih se prijavilo za stručnog suradnika u Službi za građane, za to mjesto traži se visoka stručna sprema, godina radnog iskustva, položen državni stručni ispit, znanje engleskog i osposobljenost za rad na osobnom računalu.

Iz Sabora detaljno pojašnjavaju zašto još traje natječaj raspisan u srpnju

“U kolovozu i u prvom dijelu rujna provedena je provjera svih zaprimljenih prijava u pogledu ispunjavanja formalnopravnih uvjeta. Potom su, 15. rujna objavljene upute kandidatima o natječaju, a 16. rujna poziv i upute o provedbi postupka testiranja, koja su u skladu sa zakonskim rokovima započela 22. rujna i još uvijek traju”.

Prijam tijekom listopada

Na upit kada bi devet odabranih moglo početi raditi, iz Sabora odgovaraju da se “ovisno o ishodu provedenog javnog natječaja, očekuje da bi se prijamu kandidata, koji su ostvarili najbolje rezultate u postupku testiranja, moglo pristupiti tijekom listopada”. Ponovili su i zašto se Sabor odlučio zaposliti devet novih djelatnika.

Posljednji natječaj za zapošljavanje u Saboru objavljen je u prosincu 2012. godine, od kada je, što u mirovinu, što sporazumnim raskidom radnog odnosa, iz Sabora otišlo 26 službenika. Uz to, do kraja ove godine, devet trenutno zaposlenih službenika odlazi u mirovinu ili po drugoj osnovi napušta radno mjesto u Saboru.

Stoga je raspisan natječaj kako bi se osigurao kontinuitet rada u saborskoj Stručnoj službi. Temelji se na Planu prijma u državnu službu u Stručnu službu Hrvatskoga sabora za 2016., a koji je utvrđen i objavljen u skladu sa zakonom i uz suglasnost Ministarstva financija.

Povratak na Net.hr