SUĐENE SE PONAVLJA

SVE SE VRAĆA NA POČETAK: Ukinuta presuda u tužbi Ramljaka protiv Bernardića; zasad ne mora platiti 75.000 kuna

Ukinuta je presuda u tužbi Ante Ramljaka protiv Davora Bernardića te se ide na ponovno suđenje

Županijski sud u Osijeku ukinuta je presudu u tužbi bivšeg Vladina povjerenika za Agrokor, Ante Ramljaka, protiv predsjednika SDP-a, Davora Bernardića, te je naloženo novo suđenje, doznaje N1.

Ramljak je od Bernardića tražio 150 tisuća kuna zbog njegove izjave u kojoj ga je označio kao člana ortačke skupine koja ima za cilj izvlačenje novaca iz Agrokora u korist lešinarskog fonda. Općinski građanski sud u Zagrebu nepravomoćnoj je presudi u veljači 2019. godine djelomično prihvatio Ramljakove argumente i dosudio mu odštetu od 75 tisuća kuna.

“Na Županijskom sudu u Osijeku u građanskom predmetu br. Gž-1634/2019, u II-stupanjskom odlučivanju povodom presude Općinskog građanskog suda u Zagrebu br. Pn-3127/2017 od 3. travnja 2019. povodom tužbe tužitelja Ante Ramljaka protiv tuženika Davora Bernardića sa zahtjevom tužitelja protiv tuženika za naknadu neimovinske štete zbog povrede prava osobnosti – prava na dostojanstvo, ugled, čast i ime, Županijski sud u Osijeku u vijeću odlučio – rješenjem, da prihvati žalbu tuženika Davora Bernardića i ukine presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu u pobijanom i dosuđujućem dijelu i u odluci o troškovima kojom je dosuđeno na ime naknade tužitelju iznos od 75.000,00 kuna. Odlukom suda – rješenjem kojom je prihvaćena žalba tuženika, i naloženo da u tom dijelu predmet vraća sudu na ponovno suđenje, je naloženo i da se postupak provede pred drugim sucem pojedincem”, priopćio je Županijski sud u Osijeku za N1.

BERNARDIĆ NANIO DUŠEVNE BOLI BIVŠEM POVJERNIKU ZA AGROKOR: Mora Ramljaku platiti 75.000 kuna jer ga je nazvao veleizdajnikom

ANTE RAMLJAK NEMA PARDONA PREMA ŠEFU OPORBE: ‘Tužio sam Davora Bernardića. Morao sam…’

BERNARDIĆ REAGIRAO NA RAMLJAKOVU TUŽBU: ‘Kad već ne želi doći pred povjerenstvo, veselim se razgovoru na sudu’

 

Povratak na Net.hr