'KLUB' IZ SLOVENSKE 9

SVE SE DOGODILO U ISTOM DANU: Jakov Kitarović bio na mjestu gdje je direktor Janafa navodno primio 1,96 milijuna kuna mita?

Prema optužbama protiv Peteka i Kovačevića, 11. studenoga 2019. izvršena je primopredaja mita Kovačeviću kako bi on pogodovao Peteku pri dobivanju poslova za Janaf, a radilo se o poslovima modernizacije sustava gašenja i hlađenja spremnika na terminalu u Omišlju te i proširenje sustava mjernih stanica u Omišlju, Virju, Sisku i Sotinu

Na dan kada je poduzetnik Krešo Petek navodno donio 1,96 milijuna kuna mita direktoru Janafa Draganu Kovačeviću, policija je navodno snimila kako iz prostorija u Slovenskoj 9, iz “Kluba”, izlazi suprug tada aktualne predsjednice države Kolinde Grabar-Kitarović, Jakov. Osim Jakova Kitarovića snimljeno je toga dana još 20-ak ljudi koji su dolazili i odlazili iz Kluba, a uglavnom je riječ o privatnim poduzetnicima među kojima je i Tonica Rajh, Janafov kooperant, piše Jutarnji list.

Istoga dana na ulazu u Klub tajno je snimljen i upravitelj kaznionice u Turopolju, Anđelko Nikolić, te bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši Kovačevićev suradnik iz Janafa Jakša Marasović.

KREMA HRVATSKE POLITIKE U KOVAČEVIĆEVU ‘KLUBU’: ‘Mene su uvijek pratili, a sad kako su njega, to ne znam’

Prema optužbama protiv Peteka i Kovačevića, 11. studenoga 2019. izvršena je primopredaja mita Kovačeviću kako bi on pogodovao Peteku pri dobivanju poslova za Janaf, a bila je riječ o poslovima modernizacije sustava gašenja i hlađenja spremnika na terminalu u Omišlju te i proširenje sustava mjernih stanica u Omišlju, Virju, Sisku i Sotinu.

Čuli kako govore o ‘Klubu’

Upravo iz sadržaja razgovora uoči sastanka 11. studenoga prošle godine istražitelji su zaključili kako se sprema primopredaja novca. Snimajući telefonske razgovore njih dvojice, ali i ostalih osumnjičenika, policajci su čuli kako oni govore o mjestu koje su nazivali Klub, a koje je bilo Kovačevićevo mjesto za sastanke i druženje.

OTKRIVENI DETALJI PRIMOPREDAJE: Petek je podigao 1,96 milijuna kuna u kešu pa se uputio u Kovačevićev famozni ‘klub‘

Daljnjim praćenjem policajci su definirali kako je Klub prostor u Zagrebu, u Slovenskoj ulici na kućnom broju 9, koji je u vlasništvu jedne Kovačevićeve tvrtke.

Zbog svih saznanja, krenula je i blokada Kovačevićeve imovine.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr