Play ponuda

'Sve je bilo puno fekalija koje su plivale, a smrad je bio nepodnosljiv'

shimmer fallback

Voda puna fekalija poplavila je kuhinju i prostoriju u Klaicevoj bolnici u kojoj mali pacijenti vjezbaju.

1.9.2014.
20:54
Play ponuda

Uslijed velike kolicine kise jutros je poplavljena i zagrebacka Klinika za djecje bolesti u Klaicevoj ulici, izvijestio je Dnevnik Nove TV. Voda je u kliniku prodrla jutros u 6 sati, a na mjestima je bilo i do 10 centimetara. Poplavila je kuhinju i prostoriju u kojoj djeca vjezbaju, a iz sahtova se podigla voda iz kanalizacije. „Sve je bilo puno fekalija koje su plivale okolo. Iskreno, smrad je bio nepodnosljiv“, rekla je Ivana Cik Flekovic, majka pacijentice.

Nazalost, ovo nije prvi put da odjeli u podrumskom dijelu bolnice zavrse pod vodom. Otpadnim su vodama danas natopljene medicinske strunjace i drugi rekviziti. "Vidim da su sve igracke podignute gore, ali i strunjace. Na tom nase dijete mora za tjedan-dva vjezbati i skinuti se do gola", ispricala je majka pacijentice, Ana Kleskovic. Ovoga puta nisu pomogli ni podignuti pragovi koji sluze bas u tu svrhu, a to je da sprijece prodor vode u prostorije u kojima vjezbaju mali pacijenti. Njihovi roditelji su ocajni i putem Dnevnika Nove TV zamolili su odgovorne da hitno rijese problem bolnice.

Problem lokacije

U ravnateljstvu smiruju situaciju. "Nema straha, to moraju biti nove strunjace i primjereni prostor koji mora biti adekvatno adaptiran da bi bio siguran rad, kako i djelatnika, tako i djece koja borave u tom prostoru", rekla je dr. Neda Striber, zamjenica sanacijskog upravitelja KDB-a Zagreb.

Na sanaciji prostora radi 10-ak osoba. Prvo ce mehanicki ocistiti prostor i skupiti vodu, a zatim slijedi dezinfekcija. U Ministarstvu zdravlja kazu kako rade na rjesavanju losih uvjeta jedne od najpoznatijih djecjih bolnica u zemlji. "Danasnji incident definitivno pokazuje da je nuzno da se u sto skorijem roku rijesi problem lokacije bolnice za djecje bolesti u Zagrebu. Da li ce to biti na istoj lokaciji ili na nekoj drugoj, o tome jos ne mozemo govoriti", izjavio je za Dnevnik Nove TV glasnogovornik Ministarstva zdravlja Josip Jagic.

Tracak je to nade za sve ocajne roditelje. Odjelom fizikalne, kazu, nerijetko se siri smrad fekalija, a nema ni adekvatnog prilaza. „Nasa djeca u principu s posebnim potrebama, vecina njih ne moze hodati. Pa smo mi prisiljeni nositi ih“, tvrdi Ivana, a ostali roditelji istaknuli su kako svoju djecu, koja cesto ne mogu sama hodati, moraju nositi jer nema lifta. Roditeljima preostaje nadati se da ce resorni ministar Sinisa Varga ispuniti obecanje i do kraja sljedece godine njihovoj djeci osigurati humane uvjete za lijecenje.

Play ponuda
Play ponuda