POLITIČKA AMNEZIJA

ŠVALJEK ULOVLJENA U LAŽI: ‘Nisam imala nikakvu ulogu u suprugovoj tvrtki’

Nezavisna zastupnica u Gradskoj skupštini i kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Sandra Švaljek, gostujući u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2, ustvrdila je kako nikada nije imala nekakvu ulogu u tvrtki svog supruga i dovela se u nezgodnu situaciju, piše Tportal.

“Nisam imala apsolutno nikada nikakvu ulogu u toj firmi”, kazala je tako Sandra Švaljek odgovarajući na pitanje radi li kao konzultantica u tvrtki supruga Nenada Kukića Ad valoremu. Demantirala je tako navode s internetske stranice tvrtke pojašnjavajući pritom kako ta stranica odavno ne radi, a njeno se ime vjerojatno vidi kao zasotatak prošlih vremena u kojima se nije realiziralo nešto što se planiralo.

No, Švaljek jest imala ulogu u tvrtki svog supruga. I to nemalu. Od 21. ožujka do 12. lipnja 2013. bila je direktorica te tvrtke koja se inače bavi knjigovodstvom, revizijom i poreznim savjetovanjem. S čela tvrtke odstupila je nakon što je izabrana za zamjenicu gradonačelnika Milana Bandića.

SANDRA ŠVALJEK O FUNKCIONIRANJU ZAGREBA: ‘U gradskoj upravi oko 90 posto ljudi zapošljava se preko veze i poznanstava!’

Zbog supruga dva puta u ‘neobranom grožđu’

Tvrtku Ad valorem suprug Sandre Švaljek osnovao je 2007. Stabilna je, posluje bez gubitaka, a posljednje dvije godine prihodi joj se kreću oko 450.000 kuna. Lani je završila godinu s dobiti od 47.300 kuna, a 2014. imala je zaradu od 231.500 kuna.

Švaljek se zbog supruga, kao Bandićeva gradonačelnica, dva puta našla u nezavidnoj situaciji. Godine 2014. otkrilo se da je Kukić bez natječaja zaposlenu na mjestu pomoćnika ravnatelja gradske Ustanove za sportske objekte. Čim je to došlo u medije, Kukić je podnio ostavku.

Godinu dana kasnije na vidjelo je izašlo da je Kukićeva trvtka s gradskima sklopila tri posla. U 2014. trebao je savjetovati Upravu ZET-a, ali zbog uhićenja Bandića i vrhuške Holdinga (akcija Agram), ugovor vrijedan 196.000 kuna nije proveden. No stoga je godinu ranije odradio dva posla za Vodoopskrbu i Holding teška 28.000 kuna. Švaljek je tada tvrdila kako ona nije utjecala na to da joj suprug dobije poslove, a on je objašnjavao da je on porezni stručnjak koji radi na tržištu i nije ni pomišljao na sukob interesa.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr