Svakodnevno razmišljam hoću li otići ili ostati u Vladi

Potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a požalio se da ne zna kako da s Jadrankom Kosor razgovara o hrvatsko-srpskim odnosima o kojima će se raspravljati i pred ove izbore. O napuštanju Vlade, kaže, razmišlja svaki dan.

“Svakodnevno razmišljam hoću li otići ili ostati u Vladi Hrvatske i to nije pitanje koje sam sebi postavio samo kad je premijerka Jadranka Kosor pozdravila haške osuđenike Antu Gotovinu i Mladena Markača“, izjavio je potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac beogradskom Blicu.

Ipak procijenio je kako je “usprkos svemu korisnije ostati u njoj zbog naroda koji predstavlja”. Navodi kako prisustvo u Vladi i odsustvo iz nje ne ovisi o retorici stranke s kojom ste u vlasti.

“SDSS i HDZ idejno-politički nikad nisu bile bliske, ali nismo u poziciji da biramo koalicijskog partnera po ideološkoj srodnosti. Rukovođeni smo interesom biračkog tijela koga zastupamo, dakle srpskog naroda u Hrvatskoj”, kazao je Uzelac, najavljujući da će njegova stranka SDSS i poslije sljedećih izbora ponuditi suradnju pobjedniku kako bi za svoje biračko tijelo zatražila prava koji im pripadaju unutar te države.

‘Tema koja uvijek služi za manipuliranje izbornim tijelom’

Upitan kako gleda na zaoštravanje odnosa na relaciji Beograd – Zagreb, Uzelac odgovara:

“Oni su inicirani sa hrvatske, a ne srpske strane. Sve što je izgovoreno je posljedica izbora i bitke na desnom krilu biračkog tijela”, ustvrdio je. To kvarenje odnosa će usporiti rješavanje pitanja Srba u Hrvatskoj, koja odavno nisu riješena, smatra on.

“Nije dobro to što će se na predstojećim izborima ponovo izvući srpsko-hrvatski odnosi kao stara prežvakana tema, koja uvijek služi za manipuliranje izbornim tijelom. A kad to radite, niste dužni rješavati probleme ne samo Srba, već i Hrvata”, kaže potpredsjednik Vlade. Upitan je li o tome razgovarao s premijerkom Kosor, Uzelac odvraća:

“Ne. Ne znam ni kako bi s njom o tome razgovarao. Naši stavovi na tu temu su dijametralni”.

Vezani članci:

arti-201108050015006
arti-201108270030006
arti-201108150189006
arti-201108080008006
arti-201107290407006

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr