ZAHVALE NA SVIM JEZICIMA

‘SVAKA VAM ČAST! NEMA VAS SVIJET!’: Hrvatskim vatrogascima stiže podrška iz svih krajeva svijeta

Veliki požari koji su harali makarskim područjem iza sebe su ostavili više od 500 hektara spaljene zemlje. Dva su se dana vatrogasci borili s vatrom, a evo što su hrabrim dečkima na Facebooku poručili građani i turisti na makarskoj rivijeri.

‘Svaka čast na vašoj požrtvovnosti… Bravo’, ‘Divna Dalmacijo, neka ovo prođe što prije’, ‘Svaka vam čast i veliko hvala našim vatrogascima’, ‘Svaka vam čast. Nema Vas svijet! Nadam se da će sve biti ok. Sretno!’, samo su neki od kometara koje su građani, kao i turisti koji se nalaze na području makarske rivijere, ostavljali vatrogascima putem društvenih mreža.

‘OVO NISU SABORSKI ZASTUPNICI, OVO SU USNULI HEROJI’: Cijela Hrvatska priča o prizoru s požarišta nedaleko Makarske

U noći s ponedjeljka na utorak bura je popustila što je uvelike olakšalo posao izmorenim vatrogascima od kojih su se neki, nakon tri besane noći, napokon uspjeli malo odmoriti. Neki od njih san su pokušavali uhvatiti na samom asfaltu.

Dečki, bravo!

Požari kod Podgore i Tučepa stavljeni pod nadzor

Požari kod Podgore i Tučepa, u kojima je izgorjela borova šuma, masline i nisko raslinje na površini od 410 hektara, u potpunosti su pod nadzorom gasitelja, doznaje se u utorak od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine, koji vodi akciju saniranja požara.

Na požarištu je i dalje 150 vatrogasaca koji saniraju opožarenu površinu, a pomaže im i jedan kanader koji gasi manje vatre što izbiju na teško pristupačnom terenu u Parku prirode Biokovo. Uzroci požara se utvrđuju, kao i šteta koja je nastala od požara.

Povratak na Net.hr