Play ponuda

Svađala sam se s Ivom kad se htio vratiti u Hrvatsku

shimmer fallback

'Mi smo praktički u kućnom pritvoru. Moja kći i ja smo pod neprestanim nadzorom i stalo nas prisluškuju.

16.1.2011.
13:50
Play ponuda

Nakon što je posjetila supruga u ekstradikcijskom pritvoru u Salzburgu, Mirjana Sanader svratila je u Beč gdje se u restoranu Ragusa sastala s novinarkom Kuriera kojoj se na početku razgovora ispričala zbog nervoze. Na savršenom njemačkom supruga bivšeg premijera požalila se kako se ona i kćer u Hrvatskoj nalaze u svojevrsnom pritvoru, te da su izložene teroriziranju i prisluškivanju.

Tijekom razgovora, u džepu je imala četiri mobitela s prepaid karticama, jer joj je njene mobitele, kako se rekla, policija oduzela.

On neće doći kući, već u hrvatski zatvor. Ne vjerujem u pošteno suđenje.M. Sanader ispričala je da jednom tjedno odlazi suprugu, i da joj je taj jedan sat razgovora premalo, kako bi popričali o obiteljskim temama. Ovaj put joj je putovanje, koje vlakom traje sedam-osam sati, posebno teško palo, požalila se, jer je njena kćer ostala zbog gripe ležati u krevetu.

Na pitanje kako joj je suprug, M. Sanader je odgovorila:

"Bolje od mene. On je zaštićen debelim zidovima ...", rekla je dodajući da mu se ne smije niti žaliti jer će onda manje misliti na sebe i kako se obraniti od "teških optužbi".

Objasnila je i zašto je njoj teže nego suprugu:

"Mi smo praktički u kućnom pritvoru. Moja kći i ja smo pod neprestanim nadzorom i stalo nas prisluškuju. Kod kuće u Hrvatskoj vlada atmosfera straha, ne samo u našoj kući, već i u cijeloj zemlji. To se sve osjeti, ljudi kažu da je kao u komunističkim vremenima. Ja ih nikada nisam doživjela, jer sam odmah nakon srednje škole otišla u Austriju i živjela u potpunoj slobodi".

Za račune s milijunima nikad nije čula

Tijekom razgovora M. Sanader se više puta vraćala na dane koje je sa suprugom provela Austriji, a koji su, u usporedbi s životom u "komunističkoj zemlji", bili "raj na zemlji". Tvrdi da je ona bila protiv povratka u Hrvatsku, ali da je njen suprug to želio, zbog čega su se često sukobljavali.

Sanader je rekla da će vrijeme pokazati daje je njen suprug nevin, pa i u slučaju afere oko Hypo banke. Nije željela govoriti o njegovim poslovima, tvrtkama i otkrivenim tajnim računima sa silnim milijunima, za koje, kaže, ranije uopće nije čula.

Na pitanje je li njezin suprug namjeravao otići u SAD, odgovorila je kako to nije točno te da nije kod sebe imao karte, kako su neki nagađali. Rekla jeda je njen suprug krenuo na poslovni put.

Novinarki Kuriera objasnila je da je njen suprug iz politike otišao, jer je bio izložen "brutalnom sukobu sa Slovenijom i jer nije želio trgovati hrvastkim teritorijem".

cate-201011220231004

Vezani članci:

arti-201101150244006 arti-201101130024006 arti-201101110576006 arti-201101130357006

Play ponuda
Play ponuda