Spremni preuzeti vlast

‘SVAĐA SE SA SVIMA, POLITIČKI JE NEZRELA’: SDP nastavlja paljbu po predsjednici

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić za Dnevnik Nove TV izjavila je kako je SDP spreman za preuzimanje vlasti.

“U ovom trenutku Most i Domoljubna koalicija su na vlasti. Imaju dakle, mogućnost pokazati što znaju. Prema tome, ne bih ja sada o tome kalkulirala, vidjet ćemo do kada će to trajati, do kada će imati parlamentarnu većinu.”, izjavila je SDP-ova Milanka Opačić.

NIJE IZDRŽAO PRITISAK PANTOVČAKA: Lozančić podnio ostavku na mjesto šefa SOA-e!

Smatra kako u ovom trenutku ta većina nije stabilna kao ona koju je imala njezina stranka. “Svaki put nedostaje kvoruma, teško će se tako donositi odluke o određenim reformama, ali pustimo da vidimo do kada će to trajati”, smatra. Tvrdi da je građanima u ovom trenutku bitno da vide hoće li ova koalicija moći rješavati njihove probleme ili ne.

Predsjednica pokazuje političku nezrelost

“Nažalost, ono što smo mi radili 4 godine će se početi polako rasipati. Građani će platiti najveću cijenu toga i to je ono što nas brine”, kaže Opačić. Također smatra kako je SDP aktivna oporba koja je u svojim istupima zaustavila i ukidanje školskog kurikuluma i još neke stvari, a sada smo možda i na tragu zaustavljanja poskupljivanja dopunskog zdravstvenog osiguranja. Komentirala je i slučaj Lozančić.

Milanka Opačić “odbrusila” Željki Markić!

“Ovo više pokazuje ustvari jednu političku nezrelost same predsjednice koja je na ovakav način ušla u sukobe sa svim i svakim. Ali taj dio političke odgovornosti će ona sama snositi”, kaže. Osvrnula se i na današnje raspuštanje splitske organizacije SDP-a.”To je priprema za lokalne izbore i za parlamentarne izbore”, objašnjava. Napomenula je kako splitska organizacija ima dosta problema i kako je ovo bila jedina moguća odluka za Predsjedništvo stranke.

Povratak na Net.hr