ISKRENA ISPOVIJEST

SUPRUGA BIVŠEG PREMIJERA OREŠKOVIĆA: ‘Ono što se dogodilo te noći samo Bog zna, ali ujutro sam se probudila kao nova osoba’

Supruga bivšeg premijera Oreškovića, Sanja, u intervjuu za Life Site News ispričala je o važnoj ulozi molitve i vjere u svom životu.

Kada se iz Kanade preselila sa suprugom u Puerto Rico, zapravo joj nije ništa nedostajalo, ali je stalno imala osjećaj kao da nešto ipak nedostaje i bila je depresivna. Kada je otišla liječniku, iznenadila se kad ju je upitao – moli li.

‘Nakon molitve sam se probudila kao nova osoba’

‘Ta će rečenica zauvijek ostati u mom srcu. Prvo sam mislila da je njegovo pitanje neprofesionalno jer je vjera nešto osobno’, ispričala je Sanja Orešković. Ipak, kako dugo nije molila, zapravo je i zaboravila kako se to radi i odlučila je da vrijedi pokušati.


‘Ono što se dogodilo te noći samo Bog zna, ali ujutro sam se probudila kao nova osoba. Nema riječi kojima bih opisala kako sam se osjećala. Svoj odnos s djecom i mužem gledala sam drugim očima. Prvi put sam se osjećala slobodno. Moj život se promijenio. Ne samo moj život, nego život moje obitelji, moje djece, ljudi oko mene i prijateljima’, rekla je Sanja Orešković, prenosi Večernji list.

‘Hod za život’

Mnogo godina kasnije, kad je njezin suprug postao hrvatski premijer, preselila se u Hrvatsku. Ovdje je sudjelovala u ‘Hodu za život’, iako su joj mnogi dužnosnici rekli da bi bilo bolje da ne ide tamo. Ipak je odlučila otići na poziv organizatora. Njezina je izjava o tome da ‘svaka razborita osoba treba podržati život nad smrću’ bila na meti brojnih kritika.

željka markić, sanja orešković

Ipak, supruga bivšeg premijera tvrdi da ona time ne osuđuje žene koje se odlučuju na pobačaj, već sudjelovanjem u Hodu za život želi pokazati da postoji i drugi način.

OREŠKOVIĆEVA SUPRUGA U POVORCI PROTIV POBAČAJA: Još se ne zna hoće li doći i on

NIKAD MANJE POBAČAJA U HRVATSKOJ: Što onda zapravo stoji iza inicijative Hod za život?

U KANADI TO NE SMIJE: Premijerova supruga u Hrvatskoj prosvjedovala, a u zemlji gdje su živjeli pobačaj je legalan gotovo 30 godina

‘Suosjećam s onim majkama koje se odlučuju proći kroz teško vrijeme pobačaja. I one se odlučuju za to, i ne zato jer žele ubiti dijete, nego zato što se boje. Nemaju podršku.’

‘Žene samo trebaju pitati Boga za pomoć’

‘Vjerujem da samo pravi odnos s Isusom Kristom može pomoći ženama da budu osobe koje je Bog stvorio da budu’, ispričala je Sanja Orešković i dodala da je i sama bila bez nade za budućnost te da je plakala prije odlaska u krevet, no onda je spoznala Isusa i od tada su, kaže, stvari sjele na pravo mjesto.

‘Žene samo trebaju pitati Boga za pomoć, a on ih neće iznevjeriti’, rekla je supruga bivšeg premijera.

Povratak na Net.hr