MUKE PO ZARADI

SUPRUGA POMORCA: Šokirao me poziv iz banke, tvrde da sam podigla plaću bez pokrića!

Poziv iz jedne komercijalne banke poprilično je uznemirio suprugu pomorca iz okolice Zadra. Iz banke su joj poručili kako je podigla plaću bez pokrića, da je sada banka u minusu, te da su neki klijenti u takvim situacijama morali vratiti novac.

Supruga jednog pomorca iz okolice Zadra ovih je dana doživjela šok kad su je nazvali iz banke kako bi joj rekli da je podigla plaću bez pokrića.

“Gospođa se predstavila kao djelatnica banke i rekla da mi je suprugova plaća isplaćena bez pokrića i da dođem u banku. Počela je govoriti da nisu ‘zaprimili sredstva od inozemne banke’, ali ja više od šoka ništa nisam čula ni razumjela. Osim onoga da je banka sada u minusu za taj iznos bez pokrića i da su neki klijenti u ovakvim situacijama morali vratiti novac. Nisam znala što napraviti, odmah sam se skupila, uzela novac i otišla u Zadar u banku”, ispričala je nesretna žena za Slobodnu Dalmaciju dodajući kako je i ondje u banci dobila isti odgovor.

Sumnjive transakcije

Iz komercijalne banke, kojoj se kao i klijentu ne otkriva ime zbog bankarske tajne, uputili su prigovor reklamacije inozemnoj banci i čeka se odgovor. I to već dva tjedna. Gospođa je pokušala uplatiti nazad novac, no nisu ga željeli uzeti. Bila je i u suprugovoj tvrtki Tankerska plovidba gdje su joj rekli da je plaća uredno uplaćena, te su joj i dali platnu listu.

Sada joj je na taj isti račun već sjela i akontacija, no u banci tvrde da neće znati ima li i ona pokriće sve do četvrtka. U “Tankerskoj plovidbi” Slobodnoj Dalmaciji su potvrdili kako je pomorcu plaća uredno uplaćena i da su promptno odgovorili na upit banke o provjeri transakcije. “Riječ je o upitima koji se javljaju kada su bankama transakcije sumnjive iz bilo kojeg razloga. U pravilu problem bude riješen unutar nekoliko dana”, kazali su u “Tankerskoj”.

Dodajmo svemu, da pomorcu plaća u dolarima na račun stiže godinama te da ju je supruga uvijek mogla uredno podići.

Slobodna Dalmacija/Danas.hr

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr