PADAJU TEMPERATURE

SUNČANO I VRUĆE, ALI NE ZADUGO: Uživajte za vikend jer idući tjedan nam donosi drastičnu promjenu vremena

Nakon jučerašnjeg proloma oblaka koji je zahvatio središnju Hrvatsku i okolne dijelove, čini se kako će se slično vrijeme nastaviti do daljnjega. Sunčano i iznimno toplo vrijeme s temperaturama koje će ponegdje sezati i do 30 stupnjeva gotovo neprestano će prekidati pljuskovi praćeni grmljavinom, a ponegdje i tučom.

Tijekom današnjeg dana očekuje nas, na kopnu, djelomice sunčano i nestabilno vrijeme uz razvoj oblaka, mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, osobito poslijepodne i navečer kad lokalno mogu biti i izraženiji. Na Jadranu pretežno sunčano, a poslijepodne duž obale ne može se isključiti i poneki kratkotrajni pljusak. Vjetar slab, poslijepodne uz obalu do umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura većinom od 24 do 29 °C dok se u nedjelju očekuje stabilnije vrijeme, ponegdje i jako vruće s temperaturama iznad 30 Celzijevih stupnjeva’, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Središnju Hrvatsku danas očekuje vrijeme slično jučerašnjem. Djelomice sunčano uz mjestimice moguće pljuskove i grmljavinu, osobito poslijepodne i navečer kad lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar slab. Najviša dnevna temperatura oko 29 °C.

Prognoza za vikend i hladniji tjedan

U subotu su mogući lokalni pljuskovi praćeni kišom po cijeloj zemlji, no maksimalne temperature zraka kretat će se između 26 i 30 stupnjeva Celzijevih. Prema prvim prognozama, suha bi mogla biti samo nedjelja, dok nam s početkom novog tjedna dolaze nove naoblake i kiša.  Temperature zraka ipak će se malo spustiti, no neće ići ispod ugodnih 20-ak stupnjeva.

Sunčano, toplo i nestabilno vrijeme zadržat će se u većini dijelova Hrvatske sve do utorka, a potom nam sredinom tjedna dolazi nova naoblaka i velika količina oborina koja će još malo sniziti temperature. Najviša očekivana temperatura u središnjoj Hrvatskoj za sljedeću srijedu je 18 stupnjeva Celzijevih. Pad temperatura očekuje se i na Jadranu, a bit će praćen lokalnim pljuskovima i kišom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr