JESENSKO KUPANJE

SUNČAN DAN IZMAMIO SPLIĆANE NA PLAŽE: ‘Svi se zabili doma. Korona, strah, umjesto da jačaju imunitet. More je malo ledeno u prvi tren, ali…’

Odvažni kupači u Splitu kažu da kupanje u jesen ima terapeutski učinak

Sunčan dan izmamio je u subotu Splićane da izađu van, a one odvažnije i da se okupaju u moru. Oni, pak, kažu da je kupanje u listopadu jedno od najljepših. Plaže se isprazne, a u more ulaze najhrabriji.

“Ovisi o temperaturi mora i vanjskoj temperaturi, more je relativno još uvijek toplo. A ovdje je uvala i ne puše i može se. Ugodno je. Malo zaplivati, glavu isprazniti, fino je djeluje mi na kompletno tijelo izuzetno dobro””, kazala je za RTL Danas Splićanka Danijela.

Terapeutski učinak jesenskog kupanja

“Ne treba se ništa spremati. Tko je navikao, ovo mu je taman”, dodao je Boris.

Kupači kažu da jesensko kupanje ima za njih terapeutski učinak.

“Preporučio bih svakome. Dobro je za vitalnost. Malo je ledeno u prvi moment, ali kad izađete osjećate se vitalno, puni energije, pucate od zdravlja”, kazao je Zlatko.

I za strane turiste kojih još ima u Splitu, kupanje u listopadu pravo je iznenađenje.

More je bilo toplije od zraka

“Mislila sam da nam ovdje neće biti dobro u listopadu, ali nije tako”, izjavila je Cloe iz Francuske.

“More je dobro, plivali smo, toplo je. Vrijeme nam je super i stvarno uživamo”, dodala je njezina zemljakinja Naomi.

U Splitu je u subotu temperatura mora bila 21 stupanj, dok je u 14 sati temperatura zraka bila tri stupnja niža – 18 stupnjeva Celzijusovih.

“Svi se zabili doma. Korona, strah, umjesto da jačaju imunitet, voze bicikle, kupaju se, budu na zraku i tako”, poručio je Zlatko.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr