AFERA PLANINSKA

DRŽAVA OD ČOBANKOVIĆA TRAŽI 38 MILIJUNA KUNA: Bivšem HDZ-ovom ministru blokirana je sva imovina…

Presuda bivšem premijeru Ivi Sanaderu i njegovim suoptuženicima u slučaju Planinska trebala bi biti objavljena 7. travnja ako ne bude novih dokaznih prijedloga.

SUOPTUŽENIK U AFERI PLANINSKA: ‘Osjećam se kao Josef K. iz Kafkinog procesa’

Predsjednica sudskog vijeća Jasna Smiljanić mogući datum izricanja presude najavila je nakon dopunskog ispitivanja knjigovodstveno-financijske vještakinje Ksenija Špoljarić. Ona je u dopunskom vještačenju procijenila da je država oštećena za 15,14 milijuna kuna kada je ministarstvo na čijem je čelu bio Petar Čobanković 2009. kupilo zgradu u Planinskoj ulici od tvrtke tadašnjeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Stjepana Fiolića.

USKOK, temeljem Fiolićevog i Čobankovićevog priznanja, tvrdi da je Sanader nakon te transakcije od Fiolića primio 17 milijuna kuna provizije.

RASPLIĆE SE AFERA PLANINSKA: Policija otkriva koliko je puta mesar Fiolić bio u Sanaderovoj vili?

Tužitelj Tonći Petković zatražio je da se na suđenju kao dokaz pročita tužba vukovarskog tužiteljstva koje u ime države od Čobankovića zbog štete u ‘slučaju Planinska’ potražuje gotovo 38 milijuna kuna. Vukovarski je sud taj postupak prekinuo do kraja zagrebačkog suđenja za ‘Planinsku’, no ipak je blokirao Čobankovićevu imovinu kako bi osigurao potraživanje.

NEVJEROJATAN RASPLET: Odgođeno izricanje presude Sanaderu za aferu Planinska!

Presuda zagrebačkog Županijskog suda u slučaju Planinska trebala je biti donesena još u travnju prošle godine, ali je njena objava odgođena upravo zbog provođenja dodatnog vještačenja financijsko-knjigovodstvenog vještačenja.

Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka navodno preuveličala vrijednost zgrade u Planinskoj ulici prije nego što ju je od Fiolića kupilo Čobankovićevo ministarstvo.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr