TRAŽI OBJAŠNJENJE

SUDAC TURUDIĆ BIJESAN ZBOG TRETMANA KOJEG SU JUČER NA SUDU IMALI BANDIĆ I PRIPUZ: ‘To je nedopustivo’

Kaže kako o tom postupku pravosudne policije nije bio obaviješten niti je za to traženo odobrenje Suda

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić zatražio je hitno očitovanje od ministarstva pravosuđa zbog jučerašnjih događaja na ročištu protiv optuženog Milana Bandića i drugih u slučaju Agram, doznaje N1.

BANDIĆ I PRIPUZ NAKON SUĐENJA ‘POBJEGLI’ NA STRAŽNJI IZLAZ: Inače nije uobičajeno, ali sud kaže da ‘nema ništa s tim’

Podsjetimo, optuženi Milan Bandić i Petar Pripuz nakon završetka ročišta izašli su po posebnom tretmanu na stražnji izlaz suda. To je, smatra Turudić, nedopustivo.

Kaže kako o tom postupku pravosudne policije nije bio obaviješten niti je za to traženo odobrenje Suda. Iz tog razloga Turudić je zatražio hitno očitovanje Ministarstva pravosuđa.

Ministarstvo se pozvalo na ‘velik interes’

Iz ministarstva su za tportal odgovorili kako oni stoje iza toga. “Zbog velikog interesa za predmetni postupak na Županijskom sudu u Zagrebu, Služba osiguranja pravosudnih tijela donijela je odluku o provedbi pojačanih sigurnosnih mjera”, kazali su u ministarstvu za tportal.

Na pitanje zašto je donesena odluka o pojačanju sigurnosnih mjera, s obzirom na to da poslije završetka ročišta nije bilo okupljenih građana, iz ministarstva nije stigao odgovor. Nisu odgovorili niti na pitanje jesu li i u kojim slučajevima ranije poduzimali takve mjere na sudu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr