POSAO ZA POREZNIKE

SUDAC KOLAKUŠIĆ O AGROKORU: ‘Porezni USKOK morao bi preokrenuti svaki list i građanima vratiti ogromne novce’

Je li bilo kriminala u Agrokoru može utvrditi jedino Porezna uprava, smatra sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić.

Gostujući u Dnevniku Nove TV, sudac Kolakušić ustvrdio je da jedino Porezni USKOK može učiniti ono što je nekoć mogla financijska policija.

NAPETO SE OČEKUJU SE NOVE BROJKE: U ponedjeljak ćemo znati pravo stanje stvari u Agrokoru

“Upetljali smo se u jedan loš zakon”

“Nekad smo imali financijsku policiju koja je nažalost ukinuta 2011. Porezni USKOK ima svega 10, 12 ljudi, a morao bi imati 200 ljudi minimalno. Porezni USKOK bi morao građanima vratiti ogromne novce. Kad idete u drugim državama IRS (porezna uprava) to je početak i kraj svega. Prvo poreznici utvrde sve, pripreme sve, svaki list preokrenu i onda daju gotov predmet Državnom odvjetništvu. Pa ne mogu državni odvjetnici koji se većinom bave sasvim drugom vrstom kriminala, redovne pljačke, bankomati itd., raditi ovako komplicirane stvari. To prvo moraju utvrditi poreznici i dati gotove materijale. Bez nalaza porezne uprave mi nikada nećemo imati kvalitetan odgovor”, kazao je Koalkušić.

STRUČNJAKINJA ZA NET.HR O REVIZIJI U AGROKORU: ‘Nisu pronašli kutije pune neproknjiženih računa, ali jedna stvar je suspektna’

Na pitanje imaju li građani razloga za strah da će na koncu platiti dio dugova Agrokora, odgovorio je da, nažalost, imaju.

“Ima (razloga za strah) zato što smo se upetljali u jednom tako lošem zakonu koji nikada nije smio biti donesen. To je zakon kojim se vrijeđaju zakonska prava jedne osobe. Sve što je bitno postojalo je u stečajnom zakonu i tada nitko ne bi mogao podnijeti nigdje nikakvu tužbu i građani sigurno ne bi platili ništa”, zaključio je sudac Kolakušić.

DIREKTORI VODEĆIH HRVATSKIH KOMPANIJA U STRAHU: ‘Da reviziju poput one u Agrokoru provedu kod nas – morali bismo u stečaj’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr