SUD ODLUČIO: / Troje bivših članova Uprave Zagrebačkog holdinga dobit će 2,23 milijuna kuna, a radili su - samo tri mjeseca

Kada je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić završio u Remetincu, njegovu dužnost preuzela je Sandra Švaljek, koja je imenovala troje članova u Upravu Zagrebačkog holdinga.

2.11.2020.
10:00
PIXSELL, Željko Lukunić
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon višegodišnjeg spora, Županijski sud u Zagrebu presudio je da troma bivšim šefovima Zagrebačkog Holdinga (ZGH) treba isplatiti otpremnine u iznosima od 716.000 do 783.000 kuna u bruto iznosu, pišu 24sata. Otpremnine su na sudu uspjeli izboriti bivši predsjednik uprave Dejan Fičko, članica uprave Marija Cvrlje i Krešimir Kvaternik.

Bandić: Otpremnine manji trošak od plaće s bonusima

Naime, kada je gradonačelnik Milan Bandić završio u Remetincu, Zagreb je preuzela njegova tadašnja zamjenica Sandra Švaljek. Ona je spomenuto troje imenovala putem natječaja u upravu ZGH-a, a osigurani su im menadžerski ugovori koji jamče bonuse za ostvarivanje ciljeva i izdašne otpremnine ako budu smijenjeni prije roka. Budući da gradonačelniku Bandiću nisu bili po volji, smijenio ih je kazavši da je manji trošak isplatiti im otpremnine nego davati plaću s bonusima. Potom je za predsjednicu uprave imenovao Anu Stojić Deban te zadržao samo jednu članicu dotadašnje uprave, Danijelu Franić.

Neočekivani obrat na Županijskom sudu

No, pišu 24 sata, bio je još jedan član uprave, Denis Nikola Kulišić, koji je imao apsolutno isti ugovor s istim uvjetima kao i ovih troje. On je pokrenuo spor na Trgovačkom sudu i pravomoćno ga izgubio. Ne samo da nije dobio otpremninu nego je morao platiti i troškove u iznosu većem od 81.000 kuna. Ostalih troje spor je vodilo na Općinskom radnom sudu u Zagrebu koji je donio dvije presude u kojima su glatko izgubili pravo na otpremninu.

Potom se dogodio obrat na Županijskom sudu u Zagrebu koji je preinačio presudu i naložio isplatu otpremnina. Zagrebački holding zatražio je od Vrhovnog suda reviziju tih presuda.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali