Suci navalili na duhovne vježbe jer žele bolje raditi

Zagrebački suci očito su bez duha. Naime, u prostorijama Županijskog suda osvanula je ponuda za duhovni seminar, a navodno se među sucima javio veliki interes. Što je suce ponukalo na takvo zanimanje za duhovni seminar, pojasnila je jedna sutkinja.

Tko sam, odakle sam i kamo idem? Prenatalna eutanazija, Vjera bez djela je mrtva, Nepovredivost ljudskog života, Stres, kriza i psihotrauma – to je samo dio tema o kojima će pravnici raspravljati na duhovnim vježbama.

Duhovne vježbe za pravnike organizira Zaklada Biskup Josip Lang od 9. do 11. ožujka, a navodno među sucima ima dosta zainteresiranih za sudjelovanje na tom seminaru.

Razlog za veliki interes sudaca otkrila je za Jutarnji list jedna sutkinja, koja je poručila da ”suci tijekom suđenja ispred sebe ne vide čovjeka, nego samo spis”.

Predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić, koji vodi postupak protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, rekao je kako je tog vikenda na službenom putu te neće ići u Zaprešić.

Jedan od organizatora seminara, Mijo Nikić, rekao je da su duhovne vježbe za pravnike održane i prije nekoliko godina te je tada na njima sudjelovalo oko 150 osoba.

Povratak na Net.hr