Sučeljavanje s Reismen je zatvoreno za dio medija? Po kojim kriterijima?

31.1.2013.
14:14
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Drugim medijima će streaming biti zabranjen", kazala nam je Gudelj. Na pitanje čija je to ideja, odnosno tko je odlučio zabraniti takvo nešto, odgovara: "Ne znam!"

Sučeljavanje Judith Reisman i Aleksandra Štulhofera na temu zdravstvenog odgoja, podsjetimo, na Filozofskom fakultetu je otkazano u srijedu navečer iz razloga koji je nezapamćen u hrvatskoj povijesti - prevelikog interesa javnosti. Dan kasnije, organizatori sučeljavanja odlučili su zadržati nivo i potruditi se da i ovo sučeljavanje bude povijesno, bar po tome što je zatvoreno za javnost, odnosno otvoreno tek za odabrane medije.

'Nije mi jasno'

O tome smo upitali i aktera rasprave, suautora kurikuluma Zdravstvenog odgoja, profesora Aleksandra Štulhofera, kojega je iznenadila ova informacija.

"Ne znam ništa o tome, nisam znao da će streaming biti ograničen na određene medije, nisam organizator. Uopće mi nije jasno temeljem kojih kriterija su izabrali koji mediji smiju prenositi sučeljavanje, ali mislim da bi bilo korektno da svi imaju jednake uvjete i da je javnost uključena", kazao nam je Štulhofer.

Upitali smo ga i kako je doživio sinoćnju gužvu na Filozofskom.

Atmosfera nogometne utakmice

"Jučer stvarno nismo mogli održati raspravu jer se u dvoranu nije moglo ni ući ni izaći. U toj atmosferi je bilo nemoguće raspravljati, to je bila atmosfera nogometne utakmice, s neprestanim zviždanjem i vikanjem", opisuje on, dodajući da mu je drago što će u Westinu to ipak malo drugačije izgledati - zato što ne treba dodatno raspirivati već postojeće tenzije. Ipak, priznaje da nikada u životu nije sudjelovao u tribini koja je - zatvorena za javnost!

"Ne! Ali ovo je prvi puta i da sudjelujem u sučeljavanju koje nije znanstveno, tako da je ovo sve zaista za mene nešto novo, to je potpuno drugi diskurs", kaže nam Štulhofer.

Inače, Gudelj nam je kazala i da će se najkasnije do petka ujutro znati i hoće li Reisman otputovati do Splita prije planiranog polaska put Moskve. Tako postoji mogućnost da, nakon niza HDZ-ovaca i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića s kojim se sastaje u četvrtak u 15 sati, upozna i splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali