Studirajte u Norveškoj i dobijte posao u Hrvatskoj

Za nešto više od dva mjeseca dvoje mladih ljudi riješit će se jedne velike životne brige s kojom će se susresti velik broj njihovih kolega po završetku studija – dobit će stalan posao. Naime, zagrebački FSB raspisuje natječaj kojeg se može nazvati pravim ‘jack potom’.

Dvoje najboljih studenata zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje očekuje ‘jack pot’: dobit će stipendiju od po 60.000 kuna, što bi trebalo biti dovoljno za troškove smještaja, prehrane, boravišne dozvole i džeparca, tijekom jednosemestralnog boravka na studiju u Norveškoj. Nakon povratka u Hrvatsku studenti će dobiti još po 19.000 kuna stipendije, a kad završe studij osiguran im je posao u – Đuro Đaković Holding d.d.

Natječaj za dodjelu stipendija završenim prvostupnicima zagrebačkog FSB-a koji su upisali prvi semestar diplomskog studija pokreću Đuro Đaković Holding i društvo Kongsberg Protech Systems iz Kraljevine Norveške, u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu te s Norveškim sveučilištem znanosti i tehnologije (NTNU) iz Trondheima, piše Vjesnik. Natječaj je za studente koji zadovoljavaju kriterije otvoren od 28. ožujka 2012. godine.

Dobitnici stipendija provest će zimski semestar na Sveučilištu u Trondheimu, a nakon toga, završavaju studij i imat će priliku šest mjeseci stažirati u norveškoj korporaciji Kongsberg. Po povratku sa stažiranja, stipendiste će čekati sigurno radno mjesto u jednom od društava iz sastava Đuro Đaković grupe.

Ovo je tek početak natječaja kojeg namjeravamo učiniti tradicionalnim i već iduće godine povećati broj stipendista, rekao je Tomislav Mazal, član uprave Đuro Đakovića.

NTNU drugo je sveučilište po veličini i prvo po izvrsnosti u tehničkih studijima u Norveškoj, s ukupno 7 fakulteta i kampusa na kojima studira više od 20 tisuća studenata iz cijeloga svijeta a godišnje ih 3.300 tamo diplomira.

Povratak na Net.hr