Studentima slabijeg imovinskog statusa daruje 10.000 kuna

Slavko Čandrlić, studentski pravobranitelj Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, odlučio je pomoći svojim kolegama slabijeg imovinskog stanja i darovati im 10.000 kuna.

16.9.2013.
16:40

Novac je to koji je dobio od krovne organizacije Studentskog zbora u Osijeku za godišnje financiranje svojeg rada.

"Tim novcem sam trebao pokriti svoje troškove za prijevoz, telefonske pozive i slično, ali i financirati manje projekte. No, od kada studiram, shvatio sam koliko je mojih kolega gotovo socijalni slučaj", kaže ovaj 22-godišnjak, student 3. godine osječkog Pravnog fakulteta.

On je prvi među studentskim pravobraniteljima hrvatskih sveučilišta koji se odlučio na ovakav korak. "Pozivam i druge studentske pravobranitelje da mi se priključe u ovom projektu", pozvao je Čandrlić napominjući da će na idućem sastanku Studentskog zbora Osječkog sveučilišta odrediti pravila za prijavu studenata na natječaj koji planiraju raspisati tijekom listopada, odnosno početkom nove akademske godine.

"Izradit ćemo kriterije koji će biti osjetljiviji na imovinsko stanje studenata, poput onih kolega koji žele studirati, a roditelji su im nezaposleni", objašnjava Čandrlić. Mjesečna pomoć bi se trebala, izračunao je, kretati od 500 do 1.000 kuna.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali