Studentica pronašla 4.000 eura i vratila ih vlasniku

Turist iz Meksika nije prošao ni stotinjak metara od autobusa iz kojeg je izašao u Bolu na Braču, kad je izgubio i novac i dokumente. No, sreća u nesreći bila je što ih je pronašla poštena 20-godišnjakinja.

Tri putovnice i četiri tisuće eura. Pronašla je to 20-godišnja studentica Marijana Ivelić u Bolu na Braču i pošteno vratila vlasniku. Torbicu s dokumentima i novcem zaboravio je jedan turist koji je prolazio pored suvenirnice na rivi u kojoj Marijana preko ljeta radi.

Prepoznala turista

“Na zidiću, pored ulice, gdje su izloženi naši suveniri, opazila sam manju torbicu. Otvorila sam i zapanjilo me kad sam vidjela putovnice i hrpu novca. Sa slike u putovnici prepoznala sam turista koji mi se obratio. Zatvorila sam torbicu, spremila je u prostoriju s namjerom da kad prođe gužva nazovem policiju ili potražim turiste”, opisala je Marijana.

Pola sata kasnije, sav zadihan, dotrčao je turist koji se predstavio te rekao da je u Bol došao iz dalekog Meksika. Tek je stigao autobusom iz Supetra i nakon stotinjak metara uspio je izgubiti dokumente i novac. Marijana mu je predala izgubljene stvari i tada su utvrdili da ništa ne nedostaje, a da je u torbici četiri tisuće eura, piše portal Boljani.info.

Povratak na Net.hr