DOGOVOR S MINISTROM

STUDENTI SE IZBORILI ZA SVOJA PRAVA: Do kraja siječnja uvodi se godišnji limit za oporezivanje od 60.600 kuna

Nakon današnjeg sastanka ministra Hrvatskog studentskog zbora s ministrom financija Zdravkom Marićem i ministrom obrazovanja Pavom Barišićem, došlo je do dogovora kada je riječ o oporezivanju studentskog rada.

Da je održani sastanak bio konstruktivan, rekao je ministar financija Zdravko Marić i pojasnio da je dogovoreno da će na godišnjoj razini neoporezivi iznos studentske plaće biti 60.600 kuna, a ne 5.050 kuna mjesečno, kako je stajalo u ranijoj verziji Pravilnika.

‘Novi Pravilnik do kraja siječnja’

‘Uzeli smo u obzir da kod učenika i studenata postoji isprekidan rad i da je teško gledati zaradu na mjesečnoj razini. Naš je plan bio da Pravilnik donesemo u roku 90 dana, no ubrzat ćemo proces i donijeti ga do kraja siječnja’, rekao je Marić najavivši pritom da će se na razini Vlade formirati posebno tijelo koje će se baviti tematikom rada studenata i učenika.


Podsjetimo, nakon što je prije nekoliko dana nastao kaos zbog informacije o drastičnom smanjenju neoporezivog osobnog primitka studenata, oni su se pobunili i najavili velike prosvjede, a sve je pokrenuo portal srednja.hr.

HDZ BESRAMNO LAGAO STUDENTIMA! Ako zarade više od 15.000 kuna godišnje, udarit će im porez: ‘Tjeraju nas iz države’

STUDENTI NAJAVILI PROSVJEDE ZBOG DIZANJA POREZA, REAGIRALI I MOST I PLENKOVIĆ: ‘Sjest ćemo i naći neko rješenje!’

Naime, na snagu su početkom nove godine stupila nova pravila prema kojima država smanjuje prag za plaćanje poreza na studentske zarade. Studenti bi tako morali plaćati porez ako zarade više od 15.000 kuna godišnje. Sada je ta granica 60.600 kuna.

Ministar Marić je rekao da je cijeli problem nastao zbog pogrešne interpretacije, no sada je, kaže, došlo do poboljšanja, piše N1.

KAKO ĆE SE NA KRAJU OBRAČUNAVATI POREZ STUDENTIMA? Evo što kaže Porezna u svom priopćenju

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr