Svi studenti koji bi željeli svoje znanje steći i van granica Lijepe naše, trebali bi poručiti dva natječaja za sudjelovanje u Programu Erasmus.

Prvi se natječaj odnosi na studente Sveučilišta u Zagrebu, za stručnu praksu za studente u akademskoj godini 2012./13. Natječaj traje do 1. prosinca, a studentima je na raspolaganju u prosjeku 120 mjesta, ovisno o trajanjima individualnih mobilnosti (ukupno 600 mjeseci). Trajanje stručne prakse je minimalno 3 mjeseca, a maksimalno 12 mjeseci, a potpora se kreće od 400 do 500 eura mjesečno.

Predavanje za splitske studente

Stručnu praksu studenti mogu obavljati u tvrtkama, ustanovama, organizacijama i ostalim subjektima koji imaju status pravne osobe, i to isključivo u državama članicama EU. Više detalja o natječaju možete pročitati ovdje. Drugi se natječaj odnosi na studente Sveučilišta u Splitu, također za obavljanje stručne prakse, na najkraće razdoblje od 3 mjeseca, a najduže od 5 mjeseci. Iznos mjesečne potpre je 400 eura, a više detalja o natječaju možete saznati ovdje. Inače, svi splitski studenti koji žele znati više o Erasmusu, mogu doći u utorak, 11. rujna u 11 sati u Multimedijalnu dvoranu Sveučilišne knjižnice, gdje će se održati Erasmus Info dan. Tom prilikom će bivši studenti govoriti o svojim iskustvima u Erasmus programu.