AFERA OKO KRAĐE MANDATA

STRUČNJAK ZA SIGURNOST: “Softversko namještanje rezultata zvuči mi kao sci-fi”

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko mogao bi uskoro na obavijesni razgovor u DORH zbog izjave o mogućoj krađi mandata na prošlim parlamentarnim izborima. Državno izborno povjerenstvo podnijelo je prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog mogućeg počinjenja kaznenog djela izborne prijevare.

Karamarko je prst krivnje uperio u informatički div Apis. Upozorio je kako nad njegovim radom u izbornom procesu ne postoji građanski nadzor.

ODGOVOR NA OPTUŽBE: DIP podiže kaznenu prijavu zbog moguće izborne prijevare!

“Potpuni nadzor nad biračkim popisima i prebrojavanje glasova u Hrvatskoj obavljala je tvrtka koja je u vrijeme vladavine SDP-a bila u punom državnom vlasništvu, a u njoj su skoro svi zaposleni članovi te partije”, napisao je na Facebooku.

KARAMARKO: “Želimo živjeti u pravnoj državi u kojoj je izborna demokracija svetinja”

APIS odbacuje optužbe

U APIS-u sve optužbe odbacuju. Podsjećaju kako se ne bave brojenjem glasova niti sastavljanjem zapisnika biračkih odbora u kojima, ističu, sjede i predstavnici stranaka. Poručuju da svatko od njih ima pravo na kopiju zapisnika, koji su lako usporedivi s izbornim rezultatima još uvijek dostupnima na internetu, javlja HRT.

KARAMARKO: Tvrtkom koja je prebrojavala glasove upravljao SDP! DORH ima posla…

Informatički stručnjak za sigurnost Lucijan Carić odbacuje odgovornost Apisa. Softversko namještanje rezultata zvuči mu kao znanstvena fantastika.

“Jer vi možete u Apisu teoretski izmisliti rezultat, ali iza tih rezultata ne stoje oni stvarni rezultati koje su dostavili birački odbori, i znači ta diskrapancija se vrlo lako otkrije”, kazao je Carić za HRT.

Povratak na Net.hr