ŠTO SE ČEKALO? Stručnjak za sigurnost o pucnjavi na Markovom trgu: / 'Oni koji tamo rade su kao glineni golubovi...'

Image

Stručnjaka za sigurnost Željka Cvrtilu čudi što već nakon nedavnog performansa eurozastupnika Ivana Vilibora Sinčića s lubenicama na Markovom trgu nisu uvedene strože mjere sigurnosti

12.10.2020.
11:04
Josip Regovic/PIXSELL

Jutros je u pucnjavi na Markovom trgu ispred sjedišta Vlade RH ranjen policajac. Muškarac je ondje zapucao iz kalašnjikova prema Banskim dvorima te ranio 31-godišnjeg policajca, a zatim pobjegao. Kasnije je pronađen mrtav na Jabukovcu, a MUP je priopćio da je napadač počinio samoubojstvo.

Na pitanje je li riječ o sigurnosnom propustu, stručnjak za sigurnost Željko Cvrtilakazao je za Index da "generalno gledajući to jest bio sigurnosni propust".

Galerija

'Ni Vlada ni Sabor nisu dobro zaštićeni'

"Naročito kada u obzir uzmemo nedavni performans s izbacivanjem lubenica eurozastupnika Ivana Vilibora Sinčića, nakon čega je premijer Andrej Plenković tražio da se bolje osigura Markov trg. Na Markovom trgu su vrlo važne državne institucije, no sigurnost je mnogo manja nego primjerice ona oko Ureda predsjednika RH. Markov trg je slabije zaštićen", kazao je Cvrtila.

Njega čudi što već nakon Sinčićevog performansa s lubenicama na Markovom trgu nisu uvedene strože mjere sigurnosti.

"Trebalo bi vidjeti je li ministar unutarnjih poslova Davor Božinović naložio da se to učini. Bilo bi logično da je to rekao Ravnateljstvu policije, a oni su onda dalje trebali reagirati. Generalno gledajući, ni Vlada ni Sabor nisu dobro zaštićeni, a nisu dobro zaštićeni ni policajci koji ih čuvaju. Oni koji tamo rade su kao glineni golubovi. Teško mogu spriječiti napad na sebe, a kamoli na te zgrade u kojima su institucije", ustvrdio je Cvrtila za Index.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali