Huligani na utakmici

TKO JE KRIV ZA PROPUST: ‘Ako su unijeli baklje, mogli su unijeti bilo kakav eksploziv’

Nekoliko sigurnosnih prstenova je zakazalo na stadionu u St. Etienneu na utakmici Hrvatske i Češke, rekao stručnjak za sigurnost Mate Laušić u Dnevniku 3 HRT-a.

Najveći propust napravljen je na samom stadionu, Laušić je potvrdio ineslužbene informacije da je SOA znala za pripreme hiuliganskih napada. O tome su obavijestili cijeli državni vrh i francuske partnere.

“Očito je da je SOA raspolagala sa saznanjima o mogućim akcidentnim situacijama i sigurno ih je proslijedila partnerskim službama u Francuskoj”, rekao je Mate Laušić. Prema njemu je zakazao drugi prsten, odnosno sigurnosna provjera kod kupnje personaliziranih ulaznica. “Nije se stopirao odlazak takvih navijača”, rekao je.

SRAMOTA O KOJOJ BRUJI SVIJET: Policija je znala u kojoj minuti će početi kaos. Zašto su kontrole na ulazu bila očajne?

ČESI SE ZAHVALILI HULIGANIMA: ‘Prekid nam je puno pomogao, Hrvati su bili malo šokirani’

Ako su unijeli baklje mogli su i eksploziv

Granični prijelazi su treći prsten, kao i prolazak kroz zemlje tranzita i ulazak u Franscusku, i taj prsten je zakazao. Stručnjak za sigurnost misli kako je pirotehnika vjerojatno nabavljena u Francuskoj.

Pirotehnika je po njemu, očito, ranije unesena na stadion, a policija nije provjerila stadion prije utakmice. No, također, ne isključuje mogućnost da je došlo do propusta kod ulaska na stadion, zbog velikog broja navijača. “Ako su unijeli baklje i topovske udare mogli su unijeti bilo koje eksplozivno sredstvo”, zaključio je Laušić.

TRENUTAK APSOLUTNOG LUDILA: Huligani skoro ozlijedili Perišića, vatrogasac pao na travnjak

PRIJETNJE SE OSTVARILE, HULIGANI DIVLJALI: Bacali baklje, tukli se, prekinuli utakmicu…

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr