Play ponuda

ZIMSKI UVJETI UZROKOVALI KAOS / Svi koji se voze autocestama ovo moraju znati: 'Kod ta dva tunela treba biti posebno oprezan, pogotovo zbog njihovih obilježja'

Danas je na cestama zbog snijega bilo puno nezgoda

16.1.2023.
21:50
Play ponuda

Danas je na cestama zbog snijega bilo puno nezgoda, a posebno je nezgodno bilo izlijetanje vozila iz tunela Tuhobić gdje se automobil okrenuo.

Irvin Filipović, stručnjak iz HAK-a, za RTL Danas potvrdio je da su trenutačno prometnice prohodne, da je zimska služba odradila svoj posao, ali da su ceste skliske. Sva vozila iz prometnih nesreća uklonjena su.

Najavio je i kakvi se uvjeti očekuju sutra i narednih dana. "Ide jako i olujno jugo, njegovo jačanje sutra, posljedice će osjetiti samo u pomorskom prometu", rekao je Filipović.

Nastavio je da statistika govori da se najviše nesreća događa kada su povoljni meteorološki uvjeti jer je veća brzina kretanja.

 "Život nas uči da je dobro učiti na greškama drugi. Današnji dan je takav primjer za naučiti - posebno iz onog što se dogodilo vozilu na izlazu iz tunela. Treba uzeti u obzir geografska obilježja, tako postoji tunel Tuhović gdje iz gorske klime dolazimo u mediteransku, a slično je i za Sv. Rok kada idemo iz ličkog područja prema Mediteranu", rekao je među ostalim Filipović.

Play ponuda
Play ponuda