STRUČNJAK O KUPNJI AVIONA: / 'Ovo jest fijasko, ali sad imamo otvorene ruke da razgovaramo sa Šveđanima'

"Države i s puno jačim administrativnim kapacitetom imaju problema s nabavom borbenih zrakoplova", smatra vojni analitičar

31.12.2018.
20:00
screenshot
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vojni analitičar portala Obris, Igor Tabak, komentirao je moguće poništenje natječaja za kupnju izraelskih borbenih zrakoplova.

"To o čemu se priča, da će ne bude li moguće dobiti izraelske borbene zrakoplove Barak F16 Hrvatska poništiti natječaj, nije novi stav, a mislim da se radi o saniranju štete. Mi ne čekamo neki poseban dogovor Izraela i SAD-a - riječ je o pitanju koje je već duže spor između tih država. Ako Hrvatska od te kupovine odustane, vjerojatno će razgovor Izraela i SAD-a na brzinu prestati našim odustajanjem", kazao je vojni analitičar Igor Tabak za HRT.

Nismo jedini

On napominje kako je "biznis uvijek biznis" te dodaje kako "okončanje ovog natječaja s jedne strane jest fijasko i neugoda, a s druge strane daje nam otvorene ruke, a sad smo pametniji. U ovom se natječaju našlo sve skupa - i novo i staro i rabljeno i različitih proizvodnja, teško je to i uspoređivati", zaključuje.

'Otvorena je opcija razgovora sa Šveđanima'

Misli i kako još je još otvorena opcija da se razgovara sa Šveđanima jer su i druge zemlje, poput Bugarske, ponavljale natječaj, dok se Slovačka predomišljala uzduž i poprijeko kada su se nabavljali zrakoplovi.

"Države i s puno jačim administrativnim kapacitetom imaju problema s nabavom borbenih zrakoplova", smatra vojni analitičar.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali