UZNEMIRUJUĆI REZULTATI TAJNE KONTROLE: / Na Klinici za unutarnje bolesti očišćeno samo 4 posto površina

Image
Foto: Pixsell/Arhiva

U KBC Osijek tajno je provedena kontrola čišćenja markiranih površinama na svim klinikama i odjelima. Rezultati su šokirali Upravu koja ih je dala na uvid Glasu Slavonije.

11.2.2017.
19:00
Pixsell/Arhiva
Play logo

Bolnička je uprava zato odlučila pojačati kontrolu čišćenja i uvesti nova pravila održavanja.

Tajni markeri pokazali koje površine su čišćene

Markirane su bile kvake, slavine, slivnici, prekidači za svjetlo i daske na WC školjkama kako bi se utvrdilo koje se od tih površina redovito čiste, a koje ne. Najlošiji su se rezultati pokazali na Klinici za unutarnje bolesti. Tamo, naime, zbog velikog broja čistačica koje su na bolovanju, sada rade samo njih dvije. Postotak očišćenih površina u toj je klinici bio samo četiri posto. U sobama je postotak očišćenih površinama iznosio tek tri posto, a u sanitarnim čvorovima samo sedam posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga po najlošijim rezultatima bila je Klinika za neurologiju, gdje se samo devet posto markiranih površina pokazalo očišćenima, a na Klinici za zarazne bolesti pokazalo se da je krpom i sredstvom za čišćenje prijeđeno preko deset posto markiranih mjesta.

Rezultati šokirali i ravnateljstvo KBC-a

U rodilištu je taj broj iznosio tek 11 posto, na Onkologiji 13 a na Ginekologiji 14 posto.

57 posto označenih površina pokazalo se očišćenima na Zavodu za urologiju i onom za oftamologiju. Na Psihijatriji je bilo očišćeno 54 posto markiranih površina a u Klinici za kirurgiju 53.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati ovog tajnog istraživanja o čistoći bolnice šokirali su i njezino Ravnateljstvo. Za Glas Slavonije su rekli da je sada sve drastično bolje jer su uveli nova pravila prema kojima svaka čistačica ima radni nalog pa imenom i prezimenom odgovara za područje koje treba očistiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

'U ovom smo trenutku u postupku nabave novih strojeva za čišćenje, a čistoća je bolnice sada pod znatno jačom kontrolom', kaže dr. Željko Zubčić, ravnatelj KBC Osijek.

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo